Gözler ABD'nin enflasyon verisine çevrilmişken, Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara seslendi.  Memiş, "Öğleden sonra fiyatlarda kırılma olacak. Dolar karşısındaki varlıklarda düşüş bekliyoruz.  Şansımız iyi giderse haftasonunu güzel bir şekilde kapatmayı planlıyoruz" dedi.

İşte İslam Memiş'in açıklamalarından satırbaşları:

DOLAR KURUNDA ALIM FIRSATI

Dolar kuru 34.04 kuruş seviyesinde resmi kur tarafı.  Dolar kurundaki yatay seyir halen devam ediyor. Baskılama süreci halen devam eidyor. 34 lira seviyesindeki rakamları alım fırsatı olarak görmeyi sürdüreceğiz. Serbest piyasalarda daha ucuz bir kur var. Tam 34 lira seviyesinde bir kapalı çarşı piyasasında. Yine 34 lira altını alım fırsatı olarak görmeyi sürdüreceğiz.  Resmi kur serbest piyasa kurlarına ayak uydurmaya devam edecektir. 

PİYASALARDA FIRTINA OLACAK

Yatırımcılar merak ediyor. Piyasalara ne oldu? Yaprak kımıldamıyor. Evet yaprak kımıldamıyor ama yarın muhtemelen bir fırtına olacak duruyor. Yani bir kargaşa olmayacak piyasalarda ama yeni bir trend bekliyorum. 

GRAM ALTIN YATIRIMCISI HEYECAN YAPMASIN

Gram altın TL fiyatı serbest piyasalarda 2792 lira seviyesinde. Yine 2800 TL seviyesinin altında bir kur var. Öğle saatlerinde 2800 lira seviyesinin üzerindeydi. 
Hatta 2810 liraya kadar yükseldi.  2750 2800 lira aralığını takip etmeye devam ediyoruz. Onsu takip ediyoruz gram altın yatırım için ons nereye gram altın oraya ve gram altındaki negatif görünüm yine ons nedenli devam ediyor. Burada da çok heyecan yapmıyoruz ancak elinde altın bulunduranlara da sakın bekle sabırlı ol şimdi alım yapacaklar var diğer arkadaşlarımız eline yeni tl geçmiş olanarkadaşlarımız vardır veya dolar pozisyonu almış olsun düşmesini bekleyen arkadaşlarımız vardır Onlar da bu eylül ayında bu trendi yakalamış olacaklar.

MOTORİNE İNDİRİM GELEBİLİR

Yarın akşam motorin tarafında bir fiyat indirimi geleceği yönünde pompa fiyatlarına çarşamba gününün akşamında bir indirim söz konusu olabilir, o yüzden mazot ihtiyacı olan benzin ihtiyacı olan arkadaşlarımızın bilgisi olsun.