Gündem

İsrail Arz-ı Mev'ud için mi savaşıyor? İşte Erdoğan'ın 'Netanyahu Anadolu'yu içine alan ham hayal kuruyor' dediği harita

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis yasama yılı açılışında çok kritik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in önce Filistin, daha sonra da Lübnan'a saldırılarını kınayarak dikkat çeken ifadeler kullandı. Erdoğan "Netanyahu Anadolu'yu içine alan ham hayal kuruyor" ifadelerini kullandı. Gazeteci Nedim Şener de Ekol TV'de katıldığı programda benzer ifadeler kullanarak Arz-ı Mev'ud haritasına dikkat çekmişti.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'teki yasama yılı açılışında yaptığı konuşmada İsrail ve Türkiye ile ilgili flaş açıklamalar yaptı. İsrail'in 42 bin Filistinliyi katletmesine dikkat çeken Erdoğan, "Bu duygusuzluğun sona ermesi için hakkı savunmaya, zalimler karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Netanyahu'nun gözünü Anadolu'ya diktiğini söyleyen Erdoğan, "Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer açık söylüyorum bizim vatan topraklarımız olacaktır.. Netanyahu hayallerine Anadolu'yu da katıyor. Türkiye tarafsız olsun diyenlere, Hamas terör örgütüdür diyenlere sesleniyorum; karşımızda bir devlet değil kandan beslenen bir katil sürüsü var" diye konuştu. 

TÜRKİYE'NİN 20 İLİNİ KAPSIYOR

Erdoğan'ın açıklamalarına benzer ifadeleri Gazeteci Nedim Şener Ekol TV'de anlatmıştı. Ortadoğu’da çatışmalar sürerken Türkiye’nin bölgede yaşananlar hakkında yürüttüğü siyaseti yorumlayan gazeteci Nedim Şener; “Erdoğan'ın nasıl aktif bir siyaset ürettiğini, bununla ilgili çözüm önerileri ürettiğini görüyoruz zaten. Türkiye’nin bu konuda yaptıkları tarihe not bırakmak. Türkiye’nin savunma sanayini güçlendirerek ciddi bir şekilde bölgesel bir çatışmaya hazır olduğunu Savunma Bakanı’nın ağzından duyduk. O hedeflerin içinde biz de varız. Arz-ı Mev'ud ‘da bizim 20 ilimizi kapsayan haritayı askerlinin kolunda bir peç olarak taşıyorlar. Gerçeğe gözümüzü kapatarak bir yere varamayız. Riskin ne olduğunu biliyoruz. Türkiye bölgesel güvenlikte rol oynayabildiği kadar oynayacak ama asıl önemlisi kendi güvenliği” ifadelerini kullanarak İsrail’in dini saiklerle uyguladığı savaş politikasının hedefleri arasında Türkiye’nin de yer aldığına dikkat çekti.

Nedim Şener, Geniş Açı’da Arz-ı Mev’ud’u anlattı: O hedeflerin içinde biz de varız Nedim Şener, Geniş Açı’da Arz-ı Mev’ud’u anlattı: O hedeflerin içinde biz de varız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail gözünü Türkiye'ye dikecek Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail gözünü Türkiye'ye dikecek

S400'LERİN ÖNEMİ

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de, Erdoğan’ın Lübnan'dan sonra gözünü Türkiye'ye dikeceği sözleri üzerine S400’lerin önemini anımsattı. S400'lerin alınma sebeplerin tam olarak bugünler olduğunun altını çizen Selvi, “Belki de S400 ve HİSAR gibi silah sistemlerimiz olmasaydı bugün başka bir şey konuşacaktık” ifadelerini kaydetti.

"İSRAİL HADDİNİ BİLİR"

BİZİM TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç ise, Ekol TV'ye yaptığı açıklamalarda "Ben buna ihtimal vermiyorum, İsrail’in Gazze’de 9-10 aydır uyguladığı katliam ve dün Lübnan’a girmesi belki bir alarm zili çalmaya çalışıyor ama Türkiye’nin toprak bütünlüğüne yönelik bir tehdit görmüyorum. Sanırım sayın cumhurbaşkanımız da görmüyordur, bunu siyasi bir mesaj olarak verdiğini düşünüyorum. Türkiye çok büyük bir ülke, bölgenin en güçlü ülkesi, İsrail de her ne kadar eleştirsek de 'katliamcı' desek de kendi çapında ciddi bir devlet. Türkiye bir Hamas değil, Türkiye bir Gazze değil, dolayısı ile İsrail burada haddini bilir" cümlelerini kullandı.