Filistin Kızılayı, İsrail ordusunun Cenin kentindeki baskınına dair yaptığı açıklamada, askerlerin açtığı ateş sonucu 4 Filistinlinin yaralandığını belirtti. Ayrıca, İsrail güçlerine ait bir cipin bir araca çarpması sonucu 55 yaşındaki bir Filistinli kadının da yaralandığı ifade edildi.

Görgü tanıklarına göre, Cenin'de arama yapan İsrail güçleri, kent merkezindeki bir döviz bürosuna baskın düzenleyip göz yaşartıcı gaz kullandı. Filistin devlet televizyonu, İsrail ordusunun döviz bürosunun çevresini "kapalı askeri bölge" ilan ettiğini ve sağlık ekiplerinin gazdan etkilenenlere müdahale etmesine engel olduğunu aktardı. Kudüs Haber Ağı'nda ise Cenin'de silah seslerinin duyulduğu görüntüler paylaşıldı. Haberde, Filistin direniş gruplarının İsrail güçlerini patlayıcılarla hedef aldığı ve bazı İsrail askerlerinin yaralandığı belirtildi.

7 Ekim 2023'te İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar başlatmasından bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor. Bu süreçte İsrail askerleri ve yerleşimciler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 604 Filistinli hayatını kaybetti.