İsrail medyasının üst düzey güvenlik yetkilisine dayandırdığı haberinde, “Tel Aviv’in önümüzdeki 48 saat içinde İran’ın olası misilleme saldırısına karşın yüksek alarmda olduğu” aktarıldı. İsrail’in yeraltındaki bir sığınağa kan stokladığı, fabrikaların tehlikeli maddeleri dışarı taşıdığı ve yerel yetkililerin bomba depolarını ve su kaynaklarını kontrol ettiği aktarıldı.

HANİYE SUİKASTININ SORUMLULARI CEZALANDIRILMALI

Öte yandan İran Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Said İravani, Gazze’de ateşkesin sağlanması karşılığında misilleme saldırısından vazgeçeceğine dair çıkan haberlere ilişkin Al Jazeera’ya açıklamalarda bulundu. İravani “Öncelikli isteğimiz saldırıların kalıcı olarak durdurulması ve Gazze’deki işgal güçlerinin geri çekilmesini sağlamaktır. Ayrıca Haniye suikastının sorumlularının da cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

NOTAM TALİMATI VERİLDİ

Bununla birlikte Mısır kaynakları, ülkedeki hava yollarına 04:00-07:00 saatleri arasında uçuş yasağı bildirimi gönderildiğini açıkladı. Tahran, “askeri tatbikatlar” sebebiyle hava sahasında uçuşların gerçekleştirilemeyeceğini belirtti. Mısır ve İngiltere pilotlarına yer emniyetini etkileyebilecek bazı önemli durumlardan haberdar eden NOTAM talimatı verirken, Londra Beyrut ve Tahran üzerindeki sivil havacılık faaliyetlerini durdurdu.

İran’ın İsrail’e gerçekleştirmesi beklenen olası misilleme endişesi nedeniyle hava yolu şirketleri uçuşları Irak hava sahasından Suudi hava sahasına yönlendirdi.