AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın mensuplarının sorularını cevapladı. İsrail'in Hizbullah'a düzenlediği korkunç saldırıya değinen Ömer Çelik, Netanyahu'nun savaşı geniş bir bölgeye yaymaya çalıştığını belirtti. 

"TELEFONLAR NASIL BOMBA TESİRİ YAPIYOR! BU TARTIŞILACAKTIR"

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle;

İsrail'in Hizbullah'a düzenlediği saldırıya tepki gösteren Ömer Çelik, "İçerisinde gençler var, bir de 8 yaşında bir kız çocuğu var. Cinayet işlemekte hiçbir sınırı olmadığını gösteriyor. Tabii bunu herkes tartışacaktır. Yani bu çağrı cihazları hangi bir şekilde hacklenerek nasıl böyle bir patlayıcıya dönüşmüş, şimdiden sorgulanıyor. Ellerimizdeki telefonlar, elektronik cihazlar bu açıdan ne kadar güvenlidir. Bunlar nasıl hacklenebiliyor ve insanların yararlanmasına yol açacak şekilde bomba tesiri yapacak şekilde bir sonuç ortaya çıkıyor. Bu tartışılacaktır" ifadelerini kullandı. 

Isınan piller, gizli patlayıcılar: İsrail’den Hizbullah’a eşi benzeri görülmemiş siber saldırı! Isınan piller, gizli patlayıcılar: İsrail’den Hizbullah’a eşi benzeri görülmemiş siber saldırı!

"SAVAŞIN YAYILMASINI İSTİYOR"

Bunun bir diğer tarafı da olay olur olmaz Lübnan'da hemen acil durum ilan edildi. Bütün hastaneler göreve çağrıldı. Netanyahu hükümeti uluslararası hukukun önünden kaçmak için ve üzerindeki baskıyı ortadan kaldırmak için savaşı genişletme tutumu içerisinde.  Savaşın Lübnan'dan İran'a kadar geniş bir alana yayılmasını istiyor. Burada da bunun herhangi bir şekilde İsrail'in savunulmasıyla vesairesiyle ilgisi yok. Tamamen Netanyahu katliam şebekesinin siyasi hesaplarıyla ilgisi var. Cumhurbaşkanımız bu olaylar ilk olduğu andan itibaren kardeşlerimizin direnişini bizim Kurtuluş Savaşımıza benzetmişti. Bunu bazıları eleştirmişti. Ama şimdi bütün bu tabloya bakıldığında Netanyahu katliam şebekesinin savaşı Lübnan'a yayma ve diğer yerlere yayma konusunda sistematik bir faaliyet içerisinde olduğu görüldüğünde Cumhurbaşkanımızın söylediğinin ne kadar haklı, ne kadar doğru olduğu bir kere daha ortaya çıkmıştır. Burada ne zaman barış konusunda, barış müzakereleri yürütülürken biliyorsunuz İsrail'in en son noktada Netanyahu şebekesinin Hamas'ın kabul ettiği maddeler karşısında bir direnci var. Hamas burada barışı onaylama konusunda son derece olumlu bir tutum sergiliyor. Tabi Hamas'ın olumlu bir tutum sergilemesi bu Netanyahu ekibi üzerinde bir baskı oluşturuyor. Ne zaman ki bu baskı artık uluslararası bir baskıya dönüşmeye başlıyor hemen arkasından Netanyahu şebekesi bir yere saldırarak bu uluslararası baskıyı üzerinden kaldırmaya kalkıyor.

ÖZGÜR ÖZEL'İN AÇIKLAMALARINA CEVAP 

Bugün açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in sözleri hakkında da konuşan Ömer Çelik, "Özgür Bey'in AK Parti döneminde insanların yaşamlarına müdahale edildiği sözü, bana AK Parti'ye açılmış o uydurup kapatma davasındaki cümleleri hatırladı. O zaman da yaşam tarzlarına müdahale ediliyor. Ankara'da işte şu şu şu mekanların hiçbiri kalmadı. AK Parti hepsini kapattı diye uydurup bir takım bilgilerle, internetteki yalanlarla AK Parti'ye karşı kapatma davası açılmıştı. Şimdi o saçma sapan uyduruk iddianamedeki sözler, Özgür Özel'in dilinden bir siyaset cümlesi olarak önümüze geliyor. Bu tabii bizimle ilgili bir mesele değil. Bizim hayat tarzları konusunda Türkiye'nin üzerindeki hem siyaset üzerindeki, hem toplumsal hayat üzerindeki vesayeti nasıl kaldırdığımızı, bu konuda bütün hayat tarzlarının gerçek anlamda meşru haklarını koruma konusunda, meşruiyet çizgisi içindeki haklarını koruma konusunda nasıl mücadele ettiğimizi ve bedel ödediğimizi herkes bilir. Fakat Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı'nın kendisini AK Parti'ye karşı açılmış, uydurup bir iddianamedeki sözlerin tercümanı haline getirmesi bizim meselemiz değil, Cumhuriyet Halk Partisi'nin meselesidir" ifadelerini kullandı.