İstanbul Boğazı'nda 15 Temmuz Köprüsü'nde iki kıta arasına çekilen çelik bir tel üzerinde 165 metre yükseklikte yapılan rekor denemesi nefesleri kesti.

İP ÜSTÜNDE KITA DEĞİŞTİREN İLK KİŞİ OLDU

Estonyalı Jan Roose, İstanbul'da Boğazı'nda ip üstünde yürüyerek Asya'dan Avrupa'ya geçen ilk insan olmayı başardı. Yaklaşık 1 kilometrelik mesafe Yan Roze tarafından başarıyla geçildi. Roze, ip üstünde yürüyerek kıta değiştiren ilk insan oldu. İki kıta arasına gerilmiş 165 metre yükseklikteki ipin üzerinde yürüyerek kıta değiştirmeyi başaran akrobatın rekor denemesi merak ile izlendi.

33-14

"TARİH YAZDIM"

Bir kilometreden daha uzun olan bu mesafeyi 47 dakikada yürüdü. Daha önce Asya'dan Avrupa'ya bu yükseklikte yürüyerek geçilmemişti. Jaan Roose bunu başaran ilk kişi oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü katkılarıyla gerçekleşen Continental Pass sonrası duygularını ifade eden Red Bull sporcusu Jaan Roose şöyle dedi:

“Boğaz, iki kıtayı birleştirmesinin yanı sıra binlerce yıllık tarihi ve kültürel öneme, ayrıca inanılmaz bir doğal güzelliğe sahip. Bunu değişken hava koşulları ve güçlü deniz akıntılarıyla birleştirince, slacklining için eşsiz bir lokasyon oldu. Tarih yazdım, dolayısıyla çok mutluyum” ifadelerini kullandı. 

"İSTANBUL' İZLEMEK ZEVKLİYDİ"

Estonyalı Red Bull sporcusu Jaan Roose şu cümleleri kurdu:

"İlk başta üşüyordum fakat yürümeye başlayınca ısındım. Yukarıda olmak stresli. Neredeyse 1 saat süren bir yürüyüştü. Şansım oldukça iyi gitti. İpin üzerinde yürümek çok zor ama yukarıda olmak ve İstanbul'u izlemek çok zevkliydi. Hatta bir ara güneş ışınları gözüme geliyordu. 50-60 ülkede ip üzerinde yürüdüm. İstanbul'a da daha önce gelmiştim. Buranın çok önemli bir şehir olduğunu biliyorum. O yüzden tekrar olursa denemek isterim"

333-12