Meteoroloji uzmanı Bünyamin Sürmeli, hafta sonu ve önümüzdeki günler için dikkat çeken hava durumu tahminlerini paylaştı. Özellikle İstanbul ve çevresinde Pazar günü için yoğun sağanak ve gök gürültülü fırtına uyarısında bulunan Sürmeli, sabah ve akşam saatlerinde iki ayrı şiddetli yağış bekleniyor. İstanbul'da iri taneli dolu ihtimalinin yüzde 15 seviyelerine çıktığını belirten Sürmeli, Bursa, Kocaeli ve Sakarya gibi çevre illerde de riskin yüzde 7-10 aralığında olduğunu aktardı.

Meteoroloji'den yeni uyarı! İstanbul dahil 37 il için sağanak uyarısı: Günlerce sürecek Meteoroloji'den yeni uyarı! İstanbul dahil 37 il için sağanak uyarısı: Günlerce sürecek

SICAKLIKLARDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Hafta başından itibaren sıcaklıkların kuzey bölgelerde normallerin 5-6 derece altına inmesi bekleniyor. İç bölgelerde sıcaklıklar 3-4 derece düşerken, güneyde ise sıcaklık dalgalanmalarının sınırlı olacağı öngörülüyor. Pazartesi ve Salı günleri ise Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli sağanaklar, şimşek ve yıldırımlarla dolu hava durumu devam edecek. Özellikle Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde şiddetli yağış bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi