Yaşam

İstanbul trafiği kıpkırmızı! Sabah 06.30 ile 09.30 arasında 30'dan fazla kaza meydana geldi: Trafik kilit

İstanbul’da sağanak yağış trafikte büyük yoğunluğa yol açtı. Ana arterlerde sürücüler zorluk yaşarken, toplu taşımada da yoğunluk meydana geldi. Kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 76’ya yükseldi. Radyo Trafik verilerine göre sabah 06.30 ile 09.30 arasında 30'dan fazla trafik kazası meydana geldi.

Abone Ol

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, trafikte büyük yoğunluğa neden oldu. Avrupa ve Anadolu Yakası’ndaki ana arterlerde sürücüler, trafik akışıyla mücadele ederken, köprü girişleri ve bağlantı yollarında araçlar adeta durma noktasına geldi.

Radyo Trafik verilerine göre sabah 06.30 ile 09.30 arasında 30'dan fazla trafik kazası ve onlarca araç arızası gerçekleşti. Bu nedenle birçok noktada uzun kuyruklar oluştu.

AVRUPA YAKASI SON DURUM

Avrupa Yakası’nda D-100 kara yolunda Beylikdüzü’nden Atatürk Havalimanı’na kadar uzanan yoğun trafik, İncirli'den itibaren daha da artarak Cevizlibağ, Haliç Köprüsü, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu güzergâhında devam ediyor. Basın Ekspres Yolu, O-3 ve sahil yolu gibi önemli güzergâhlarda da sürücüler güçlükle ilerliyor.

ANADOLU YAKASI SON DURUM

Anadolu Yakası’nda, D-100 kara yolunda Tuzla’dan başlayarak Pendik, Kartal, Maltepe ve Kadıköy yönünde trafik yoğunluğu artıyor. Özellikle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Avrasya Tüneli girişlerinde sürücüler uzun kuyruklarla karşılaşıyor. TEM Otoyolu ve Şile Yolu gibi ana arterlerde de trafik yoğunluğu dikkat çekiyor.

TOPLU TAŞIMA DA YOĞUN

Toplu taşıma kullanan vatandaşlar da sağanak nedeniyle metro, metrobüs ve otobüs duraklarında büyük bir yoğunlukla karşılaştı. Metrobüs hattının Avcılar, Cevizlibağ, Mecidiyeköy ve Altunizade gibi duraklarında kalabalıklar oluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi verilerine göre, trafik yoğunluğu Anadolu Yakası'nda yüzde 87, Avrupa Yakası'nda yüzde 67 seviyesine ulaştı.