2024-2025 eğitim öğretim yılı bugün itibariyle başlıyor. Öğrenciler için ders zili saat 10.00'da çalacak. İstanbul'da trafik kaosu yaşanmasın diye okul saatleri saat 10.00 ile 15.00 olarak belirlendi. İlk gün için uygulanan bu saatler sayesinde trafik yoğunluğu hem pazartesi hem de okulların açılmasına rağmen saat 09.00 itibariyle yüzde 50'yi geçmedi.

İstanbul'da haftanın ilk iş günü olması ve 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle sabah saatlerinde bazı bölgelerde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Yaz tatilinin sona ermesinin ardından sabah erken saatlerde başlayan okul mesaisi dolayısıyla megakentin Anadolu ve Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ile bağlantı yollarında trafik yoğunluğu arttı.

VELİLER KARARDAN MEMNUN

Öğrenciler yeni eğitim öğretim yılına başlarken veliler de bu uygulamadan memnun. Uygulamanın yıl geneline de yayılmasını isteyen veliler, saat 10.00'da ders zilinin başlamasıyla çocukların kış aylarında karanlıkta okula gitmekten kurtulacağını savundu. İstanbul trafiği de kısmen kademeli mesai sayesinde de sabahları keşmekeşten kurtulmuş olacak.

İstanbul Valiliği'nin konu ile ilgili ne yapacağı da merak konusu. Uygulama sadece bugün ile mi sınırlı kalacak yoksa yıl geneline yayılacak mı merak ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi