Ekonomi

İstanbul'da kira artışları durmuyor. Gayrimenkul uzmanları uyardı: Bazı ilçelerde kiralar 150 bin lirayı bulacak!

Türkiye, enflasyonla mücadele ederken büyükşehirlerdeki kira artışları durdurulamıyor. Gayrimenkul uzmanları, yüksek inşaat maliyetleri ve arz sıkıntısının kira fiyatlarını 2025'te daha da yukarılara çıkarabileceğini belirtiyor. Hatta bazı ilçelerde kira fiyatlarının 150 bin liraya dayanacağı iddia ediliyor.

Abone Ol

Türkiye'nin enflasyonla mücadelesi sürerken, büyükşehirlerdeki kira artışları kontrolden çıkmış durumda. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde kira fiyatlarının hızla yükseldiği belirtilirken, uzmanlar çözüm olarak konut arzının artırılması gerektiğine işaret ediyor. Ancak, artan inşaat maliyetleri bu çözümü zorlaştırıyor.

MERKEZDE 100 BİN LİRAYI AŞTI

Son dönemde konut kredisi faizlerinin düşebileceğine dair haberler yaygınlaşsa da, 2025 için olumlu beklentiler sınırlı. Gayrimenkul uzmanı Rıdvan Akgün, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde kira fiyatlarının durmaksızın yükseldiğini, hatta merkezi bölgelerde kira fiyatlarının 100 bin TL’yi aştığını ifade ediyor. Akgün, enflasyonun yüzde 50 artması durumunda kira fiyatlarının 150 bin TL'yi bulabileceğini öngörüyor.

Haber Global'de yer alan habere göre Beşiktaş, Şişli gibi semtlerde yeni dairelerde kira fiyatları halihazırda 50-70 bin TL aralığında seyrediyor. 2025 yılında ise, bu rakamların yüzde 100 oranında artabileceği ifade ediliyor. Gayrimenkul piyasasında kredi faizlerinin yüksekliği nedeniyle konut satın alma taleplerinin azaldığını söyleyen uzmanlar, kredi faizlerinde düşüş olduğunda mülk sahiplerinin fiyat artışına gideceği konusunda uyarıyor.

ŞİŞLİ'DE YENİ DAİRE 70 BİN LİRA!

Bülent Altıparmak ise Şişli’deki yeni dairelerin 50 ila 70 bin TL arasında kiralandığını ve 2025'te bu rakamların daha da yükselmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. Beşiktaş'ta ise 3+1 dairelerde kiraların 70-80 bin TL’ye çıktığı ve 2025’te 90-100 bin TL seviyelerine çıkabileceği ifade ediliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, fahiş fiyatlarla mücadele için 100 bin TL'ye varan cezalar öngörmesine rağmen, uzmanlar kira artışlarının süreceğini belirtiyor. 2025 yılına dair beklentiler ise gayrimenkul piyasasında kara bir tablo çiziyor.