Spor

İZLANDA TÜRKİYE MAÇI ERTELENECEK Mİ, NEDEN? Milli Maç ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

İzlanda Türkiye maçı için milyonların gözü UEFA’dan gelen karar çevrildi. Uluslar Ligi kapsamında B Grubu’nda mücadele eden A Milli futbol takımımız, dördüncü maçını İzlanda ile yapacak. Ancak maçın ertelenmesinin söz konusu olduğu belirtildi. Peki, İzlanda Türkiye maçı ertelenecek mi, neden? Milli Maç ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?  İşte yanıtı…

Abone Ol

UEFA Uluslar Ligi grup maçları kapsamında Türkiye deplasmanda İzlanda’nın konuğu olacak. Maç tarihi olarak 14 Ekim Pazartesi günü belirlenmişti. Ancak İzlanda’nın başkenti Reykjavik’te oynanacak maçın ertelenebileceği kaydedildi. İşte futbol severlerin heyecanla beklediği milli maça dair ayrıntılar…

İZLANDA TÜRKİYE MAÇI ERTELENECEK Mİ, NEDEN?

İzlanda Türkiye maçının ertelenebileceği belirtildi ve kararı verecek olan UEFA’dan gelecek açıklama beklenmeye başlandı.

Erteleme nedeni olarak ise soğuk hava koşulları gösterildi.

Soğuk ve saha koşulları nedeniyle iki ülkenin milli takımları da dün antrenmanlarını kapalı futbol stadyumu Midgardur'da gerçekleştirdi. Sentetik çim olan kapalı antrenman sahası Midgardur Spor Kompleksi'nde teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde çalışan milliler maç saatini beklemeye başladı ancak beklenmedik bir gelişme yaşandı.

İzlanda'daki soğuk hava Laugardalsvöllur Stadyumu'nda don yaşanmasına neden oldu. UEFA müfettişleri bugün öğleden sonra İzlanda ve Türkiye Futbol Federasyonları temsilcileri bir araya gelip bir planlama toplantısı yapacak. Eğer maçın ertelenmesi kararı verilirse mevcut tek seçenek, maçı Salı günü oynatmak olacak.

MİLLİ MAÇ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Deplasmanda gerçekleşecek Türkiye İzlanda maçı Reykjavik'teki Laugardalsvöllur Stadı'nda oynanacak. Saat 21:45’te başlayacak karşılaşmayı Polonya Futbol Federasyonundan Damian Sylwestrzak yönetecek. Sylwestrzak'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Paweł Sokolnicki ve Bartosz Kaszynski yapacak.

Milyonların heyecanla beklediği Türkiye İzlanda milli maçı TV8 ekranlarından şifresiz ve canlı olarak yayınlanacak.

UEFA ULUSLAR LİGİ B GRUBU PUAN DURUMU

A Milli Futbol Takımımız UEFA Uluslar Ligi B Grubu’nda mücadele ediyor. Milli takım bugüne kadar oynadığı 3 maçtan ikisini kazanırken birinde ise berabere kaldı ve toplamda 7 puan elde ederek grup lideri oldu.

B Grubu’nda ikinci sırada 5 puan ile Galler yer alırken, üçüncü sırada 4 puan ile İzlanda bulunuyor. Son sıradaki Karadağ’ın ise henüz puanı bulunmuyor.