ABD'de 5 Kasım'da düzenlenecek olan başkanlık seçimlerinde Demokratların Başkan adayı Kamala Harris, Başkan Yardımcısı adayı olarak Minnesota Valisi Tim Walz'ı seçtiğini açıkladı.

60 yaşındaki Walz,  ABD Ulusal Muhafız Ordusu gazisi ve eski bir öğretmen olan Walz, 2006 yılında ABD Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçi eğilimli bir bölgeye seçildi ve 2018'de Minnesota valisi seçilmeden önce 12 yıl görev yaptı.

KARARSIZ SEÇMENİN DİKKATİNİ ÇEKEBİLİR

Vali olarak Walz, ücretsiz okul yemekleri, iklim değişikliğiyle mücadele hedefleri, orta sınıf için vergi indirimleri ve Minnesota çalışanları için genişletilmiş ücretli izinleri içeren ilerici bir gündem oluşturdu.

Harris'in kampanyası, Walz'un uzun Ulusal Muhafız kariyerinin yanı sıra başarılı bir lise futbol koçluğu ve baba şakası videolarının, Beyaz Saray'da ikinci bir Trump dönemine henüz adanmamış bu tür seçmenleri çekeceğini umuyor.

BİRLİKTE MİTİNGLERE KATILACAKLAR

Bununla birlikte Harris ve Walz, Philedelphia’dan sonra Wisconsin, Michigan, Kuzey Carolina, Georgia ve Arizona eyaletlerinde miting yapacak ve 10 Ağustos’ta Las Vegas’ta bir kampanya etkinliği yapılacak.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump Ohio Senatörü James David Vance’ı başkan adayı olarak seçmişti.