Tim Walz, ABD’de Demokrat Parti’nin başkan yardımcısı olarak açıklandı.5 Kasım’da gerçekleşecek seçimler sadece ABD değil tüm dünya tarafından heyecanla takip ediliyor. Bir yandan Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, diğer yanda demokratların adayı Kamala Harris seçim çalışmalarına hızla devam ederken, siyasetçilerin yanlarındaki isimler de büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Kamala Harris’in henüz açıkladığı başkan yardımcısı Tim Walz de günün en çok merak edilen isimlerinden oldu…

Tim Walz B

TİM WALZ KİMDİR?

Tim Walz, 6 Nisan 1964 tarihinde Nebraska’nın küçük bir kasabasında doğdu ve büyüdü. Kariyerine öğretmen olarak devam eden Walz, önce Çin’de, sonra Nebraska’da ve son olarak coğrafya dersleri verdiği ve futbol takımına koçluk yaptığı Minnesota’da görev yaptı.

Tim Walz’in kırsal kesimden gelmesi ve işçi sınıfını bilen bir siyasetçi olması, Demokratlar için ilgi çeken bir isim olmasına neden oluyor. Ayrıca Walz, dinamik ve agresif yapısıyla Demokrat Parti içinde yıldızı parlayan isimlerden biri olarak ön plana çıkıyor.

60 yaşındaki ABD Ulusal Muhafız Ordusu gazisi ve eski bir öğretmen olan Walz, 2006 yılında ABD Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçi eğilimli bir bölgeye seçildi ve 2018'de Minnesota valisi seçilmeden önce 12 yıl görev yaptı.

Tim Walz, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın başkan yardımcısı adaylığı için Ohio'dan JD Vance'i seçmesinin ardından Vance ile kıyasıya rekabete girebilecek ve orta sınıfın güvenini kazanabilecek bir isim olarak işaret ediliyor.

12 yıl Kongre’de görev yapan Tim Walz, Donald Trump ve JD Vance’e kendisi hakkında “weird (tuhaf)” kelimesini kullanmasıyla dikkatleri üzerine topladı. Olayın ardından da “weird”, ABD’de siyasî polemiklerde en sık kullanılan kelimelerden birisi haline geldi.