Geçen hafta İstanbul Fatih'te işlenen çifte cinayet Türkiye'nin kanını dondurd. 19 yaşındaki Semih Çelik önce evine çağırdığı kız arkadaşı Ayşenur Halil'i öldürdü, ardından ayrıldığı eski kız arkadaşı İkbal Uzuner'i Edirnekapı Surları'na çağırıp vahşice öldürdükten sonra bedenini parçalara ayırdı.  Güvenlik kamera görüntülerinde görüldüğü üzere Semih Çelik'in yanında bir siyah çantası vardı. Herkes, sur canisinin sırtındaki çantada neler olduğunu merak etmeye başladı. İddiaya göre o çantanın içerisinde Semih Çelik'in kasaplık yaptığı dönemde kullandığı ve sürekli odasında sakladığı bıçak seti vardı.

CİNAYETİ ÖNCEDEN Mİ PLANLADI?

Çelik'in babası emniyete verdiği ifadesinde; "Kasapta çalışırken aldığı bıçakları odasında tutardı. Bize dokunmak istediğimiz de ise sinirlenip dokunmamıza izin vermezdi" demişti. Çelik'in babasına bile dokundurmadığı o bıçaklarla olay yerine gittiği iddia edildi. Yine iddiaya göre görüntülerde de yer alan siyah çantanın içerisinde sadece bıçak seti değil olayda kullandığı urgan da bulunuyordu. Çelik'in olay yerine bu malzemelerle gitmiş olması cinayeti daha önceden planlamış olabileceği iddialarını da oldukça güçlendirdi.

DİJİTAL MATERYALLER İNCELENİYOR

Sabah'ın haberine göre; Öte yandan olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürüyor. Soruşturma kapsamında gençlerin kullandığı dijital materyallerin inceleme altına alındığı bildirildi.