Kayseri'de meydana gelen sel felaketinden acı haber geldi. İlçede etkili olan kuvvetli sağanak sele neden oldu. Sel nedeniyle Güllüce Mahallesi'nde heyelan sonucu mahsur kalan araçlardan biri, sele kapılıp dere yatağına devrildi. Devrilen aracın içerisindeki sel sularına kapıldıktan sonra kaybolan Muhittin Saraç'ın, cansız bedenine ulaşıldı. 

ARACINDAN 10 KİLOMETRE UZAKTA BULUNDU

Muhittin Saraç'ın cansız bedenine aracından yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki evin bahçesinde ulaşıldı. Öte yandan AFAD, Kayseri'nin Bünyan ilçesindeki Güllüce Mahallesi'nde aşırı yağışlar sonucunda meydana gelen heyelanda mahsur kalan 8 araç ve 32 vatandaşın riskli bölgelerden tahliye edildiğini açıkladı.

SEL KIRŞEHİR'DE DE CAN ALDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) vatandaşlara peş peşe uyardığı sağanak yağış çok sayıda ilimizi etkisi altına almış ve şiddetli yağışlar nedeniyle Kayseri, Kırşehir ve Nevşehir'de sel felaketi yaşanmıştı. Kırşehir'de meydana gelen sel felaketinde Mustafa Akar adlı kişi sel sularına kapıldı. Akar, felaketten kurtulduktan sonra kaldırıldığı Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

AFAD 6 İLİ UYARDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat ve Amasya Valiliklerini uyardı. Sağanak yağış uyarısında bulunan AFAD, tedbirli olunmasını istedi.

BİR UYARI DA METEOROLOJİDEN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 25 Ağustos Pazar günü Sivas ve çevre illerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Konuya ilişkin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD); Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat ve Amasya Valiliklerine ‘Meteorolojik Uyarı’ gönderdi.