Yeni sezona oldukça iyi bir başlangıç yapan Kerem Aktürkoğlu, dikkat çeken performansıyla adeta yeniden doğdu. 12 milyon euroya Portekiz'in yolunu tutan 25 yaşındaki oyuncu, İzmir'de ilkleri yaşadı. Öte yandan, Aktürkoğlu'nun bonservis bedeli Ekol Futbol Ekstra yorumcusu Tanju Çolak tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

BURAK YILMAZ'DAN SONRA HAT-TRICK YAPAN İLK OYUNCU

UEFA Uluslar Ligi B Ligi 4. Grup 2. maçında İzlanda'ya karşı hat-trick yaparak 3 puanın mimarlarından biri olan Kerem Aktürkoğlu, milli formayla 3 yıllık bir aranın ardından hat-trick yapan ilk oyuncu oldu. Aktürkoğlu'ndan önce son hat-trick yapan oyuncu ise 24 Mart 2021'deki Türkiye Hollanda maçında Burak Yılmaz olmuştu.

KARİYERİNDEKİ İLK HAT-TRICKLER İZMİR'DE

Öte yandan, İzmir'de oynanan İzlanda maçında attığı 3 golle, milli takım kariyerinde ilk kez hat-trick yapan Kerem Aktürkoğlu, Süper Lig'de de ilk hat-trickini yine İzmir'de, Gürsel Aksel Stadyumu'nda yapmıştı.

2 (6)

SERBEST KALMA BEDELİ 60 MİLYON EURO

Portekiz devi Benfica ile 5 yıllık anlaşma sağlayan Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedeli kadar, Benfica'daki serbest kalma bedeli de dikkat çekti. Kırmızı beyazlı Lizbon ekibi, milli oyuncumuzun serbest kalma bedelini 60 milyon euro olarak bedeli..

"12 MİLYON EURO PARA MI?"

Kerem Aktürkoğlu'nun yükselen performansı sonrası Benfica'ya gittiği bonservis ve yeni serbest kalma bedeli, spor yorumcuları arasında da gündem oldu. Eski futbolcu ve Ekol Futbol Ekstra yorumcusu Tanju Çolak, Aktürkoğlu'nun bonservis bedeli için, "12 milyon euro para mı Allah'ını seversen. Arkadaşlar lütfen yanlış anlamayın, biz bu maçtan sonra söylemedik bunu. Biz bu maçın öncesindeki zamanlarda Kerem Aktürkoğlu'nu eleştirmedim. Hiç. Siz Kerem'i nasıl satarsınız, neye göre sattınız, hangi futbol mantığına göre sattınız?" ifadeleriyle Galatasaraylı yöneticileri eleştirdi.

3 (5)-9