Gündem

Köfteci Yusuf'taki domuz eti skandalı! Meğer etlere sertifika verilmiş: Helal mi, haram mı?

Türkiye genelinde 278 şubesi bulunan Köfteci Yusuf'taki domuz eti skandalında yeni bir gelişme yaşandı. Bakanlığa bağlı Helal Akreditasyon Kurumu'nun, şirketin ürünlerine 'helal sertifikası' verdiği ortaya çıktı.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı listede Bursa'daki şubesinde hem köftesinde hem de dönerinde domuz eti kullanıldığı tespit edilen Köfteci Yusuf'la ilgili yeni bir detay ortaya çıktı.

HELAL SERTİFİKASI VARMIŞ

Sözcü'den Tarık Işık'ın haberine göre, Köfteci Yusuf'un köftesi Ticaret Bakanlığı’na bağlı Helal Akreditasyon Kurumu’ndan ‘helal sertifikası’ aldığı öğrenildi. 

Ülke gündeminin ilk sıralarına ‘domuz eti’ iddialarıyla yerleşen Köfteci Yusuf’un ‘helal sertifika’ alması kafalarda yeni soru işaretlerine neden oldu.

CHP'DEN DİKKAT ÇEKEN SORU

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Ticaret Bakanlığı'na taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen firmalar arasında ‘helal sertifika’ sahibi kaç işletme olduğu sorusunu yöneltti.

"YANLIŞ İNSANA ÇATTILAR"

İşletmenin sahibi Yusuf Akkaş son olarak YouTube'da açıklama videoları yayınlayamaya başladı. Videosunda, ticari ve siyasi konular üzerinde kendi değerlendirmelerini seslendiren Akkaş, insanlardan konuya vicdanla bakmalarını istedi. Kendisini "Ahlaklı ve emekleriyle uğraşan" kişiler olarak tanımlayan Akkaş, suçlamalara yanıt verirken, "Çok yanlış insana çattılar, Allahın gölgesi her şeye yeter. Şerden hayır doğacak" dedi.