Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki görüntülere ilişkin tartışmalar devam ediyor. Teğmenlerin kılıçlı yeminine yönelik Milli Savunma Bakanlığı, olayla ilgili inceleme başlatıldığını belirtmişti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, "Teğmenlere hakaretin kabul edilemez" olduğunu dile getirmişti. 

GAZETECİLER TARTIŞMALARI KÖŞELERİNE TAŞIDI

Türkiye'nin yakından takip ettiği olayı ünlü gazeteciler de bugünkü köşelerine taşıdı. Olayın aydınlatılması gerektiğinin altını çizen gazeteciler, kılıçlı yemin görüntülerinin arkasında kimin olduğu sorusuna yanıt verilmesi gerektiğini yazdı.

NEDİM ŞENER: BAHÇELİ'NİN SORUSUNA CEVAP VERİLMELİ

Gazeteci Nedim Şener, "FETÖ aklı devrede; organizatörler aranıyor" başlıklı yazısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sorusuna yanıt verilmesini kaydetti. 15 Temmuz öncesi ve sonrasında FETÖ'nün kripto unsurlarının bulunmadığı bir yer olmadığına vurgu yapan Nedim Şener, yazısında, "En azından MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Siyaset ve toplum gündemine oturan yeminin gayesi nedir? Buna kim ya da kimler karar vermiştir” sorusuna bir cevap verilmeli" ifadelerini kullandı.

ABDULKADİR SELVİ: MİLLETİN KILICI, MİLLETE ÇEVRİLMEZ

Gazeteci Abdulkadir Selvi de "Yaptığımdan pişman değilim" başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüntülerden rahatsızlık duyduğunu dile getirdi. Türk milletinin askerini sevdiğine dikkat çeken Selvi, "Biz aynı zamanda asker milletiz. Bizim milletimiz genç teğmenlerin kılıç kuşanmasıyla iftihar eder. Ama bizim milletimiz genç teğmenlerin kendisine kılıç göstermesini sevmez. Çünkü o üniformalar bu devletin verdiği üniformalardır. O kılıçlar bu milletin kuşandırdığı kılıçlardır. Milletin kılıcı, millete çevrilmez" sözleriyle tartışmaları değerlendirdi.

TÜLİN TÜRKOĞLU: MEYDAN OKUMA AMAÇLI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

Tartışmaları Tülin Türkoğlu, "Esas Meseleye Odaklanalım" başlığıyla kaleme aldı. Teğmen Ebru'nun paylaşımına dikkat çeken Türkoğlu, "Yemini ettiren Ebru Teğmen, “Birincilik diplomamı Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden almanın onurunu yaşıyorum” diye paylaşım yapmazdı" sözleriyle konunun iktidara meydan okuma amaçlı olduğunu düşünmediğini yazdı.

AYDIN ÜNAL: BARDAĞIN BOŞ TARAFINA BAKALIM

Gazeteci Aydın Ünal ise konuya "Teğmenler meselesine iyimser bir bakış" başlığıyla köşesinde yer verdi. Geçmişte yaşananları anımsatan Aydın Ünal, "Şimdi haklı olarak şu çok soruluyor: 22 yıllık iktidarın neticesi bu mu olmalıydı?" diye soruyor yazısında. "Erdoğan 22 yılda bu kadarını yapabildi. Bunları da tek başına (evet tek başına) başardı" diyen Ünal, "Teğmenler vakasında da, eğitim sistemindeki “fire”de de, bardağın boş değil dolu tarafına bakalım. 22 yıl öncesine nazaran bardakta kat kat fazla su var. Dikkat edelim de, su azalmasın, artsın" ifadeleriyle yazısını noktaladı.