Yaklaşık iki yıl önce kanser teşhisi konulan İngiltere Kralı III. Charles’ın sağlık durumunun kötüleştiği ve cenaze töreninin planlanmasına yönelik çalışmaların hızlandırıldığı iddia edildi.

"LONDRA KÖPRÜSÜ YIKILDI"

Kralın cenaze planı “Menai Köprüsü Operasyonu” kod adıyla biliniyor. Kraliyet ailesinde bu tarz kodlamalar oldukça yaygın. Kraliçe II. Elizabeth’in ölüm haberi “Londra Köprüsü yıkıldı” koduyla duyurulmuştu. Kraliyete yakın bir kaynağın aktardığına göre, cenaze töreninin planlamalarına başladı. Normal koşullarda İngiliz kraliyetinde bir hükümdarın cenaze hazırlığı tahta çıktığı anda başlar fakat 75 yaşındaki Charles’ın kanser sebebiyle durumunun kötüleşmesinin ardından bu çalışmalar son dönemde hızlandırıldı.

"CHARLES ÇOK HASTA"

Buckingham Sarayı’ndan ismini açıklamak istemeyen bir yetkili “Saraydakiler, Charles’ın iyileştiğine dair bir izlenim vermeye çalışıyorlar ancak o çok hasta” diye konuştu. Yetkili, Charles’ın sağlığının kritik bir durumda olması nedeniyle tahtın birinci varisi ve oğlu Prens William’ın görevlerde büyük rol üstlendiğini ve kararları artık onun aldığına dikkat çekti.

PRENS WILLIAM, KRAL İLAN EDİLECEK

Charles’ın ölmesi durumunda Prens William’ın taç giyme töreni, babasının vefatından sonra aylarca gerçekleşmeyecek fakat hiç vakit kaybetmeden yeni Kral olarak ilan edilecek. William, o gün ulusa seslenecek ve hükümet yetkilileriyle birçok toplantıya katılacak.

CENAZE TÖRENİ 9 GÜN SONRA OLACAK

Menai Köprüsü Operasyonu’na dair basına sızan birkaç ayrıntıya göre, Kral Charles’ın cenaze töreni ölümünden yaklaşık dokuz gün sonra gerçekleşecek. Annesi Kraliçe II. Elizabeth’in cenaze töreni ise ölümünden 11 gün sonra düzenlenmişti.