Ekonomi

KREDİ KARTI LİMİTİ NASIL DÜŞÜRÜLÜR? Kredi kartlarından 750 TL vergi kimlerden alınacak?

Kredi kartı limiti nasıl düşürülür? sorusu bugün milyonlarca banka müşterisinin ortak sorusu haline geldi. Hayata geçirilmesi planlanan yeni uygulama ile kredi kartı limiti 100 bin TL’nin üzerinden olanlardan 750 TL vergi alınacağı belirtildi. Meclis’e gelen yeni vergi paketi gündemde yer alırken, kredi kartı kullanıcıları limitlerini düşürmek için harekete geçti...

Abone Ol

Kredi kartı limiti 100 bin TL’nin üstünde olanlardan alınacak 750 TL vergi ile ilgili gelişmeler ekonomi gündeminin zirvesinde yer alıyor. Yeni düzenlemenin Salı günü torba yasa ile TBMM’de görüşülmesi beklenirken vatandaşlar da “Kredi kartı limiti nasıl düşürülür?” ve “Kredi kartlarından 750 TL vergi kimlerden alınacak?” sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı…

KREDİ KARTLARINDAN ALINACAK VERGİNİN TARİHİ BELLİ OLDU

Torba yasada yer alacak yeni düzenlemede 100 bin TL ve üzeri kredi kartı limiti olanlardan 750 TL vergi alınması planlanıyor. Alınacak verginin Savunma Sanayii’ne aktarılacağı belirtiliyor.

Kanunun yürürlüğe girmesi takdirinde 750 liralık pay, her yıl 5 Ocak tarihinde kart sahibinin hesabına yansıtılacak. 

KREDİ KARTLARINDAN 750 TL VERGİ KİMLERDEN ALINACAK?

750 TL vergi kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzeri olanlardan alınacak. Bir kişinin kaç tane limiti 100 bin TL ve üzeri kartı varsa hepsine ayrı ayrı 750 TL vergi ödemesi yapacak. Kişinin kredi kartı limitinin 100 bin TL olması ile 1 milyon TL olması arasında herhangi bir fark bulunmayacak. Herkesten aynı miktarda vergi alınacak.

KREDİ KARTI LİMİTİ NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

100 bin TL ve üzeri limite sahip olan vatandaşlar 750 TL’lik vergiyi duyunca kredi kartlarının limitlerini düşürmek için harekete geçti. Pek çok kişi kredi kartı limitini 99 bin TL’ye indirdi.

Kredi kartı limiti düşürme işlemleri mobil veya internet bankacılığı üzerinden kolaylıkla ekstra bir zaman ve çabaya gerek duymadan yapılabiliyor. Bununla birlikte bankanın müşteri hizmetleri aranarak veya banka şubesine giderek de kredi kartı limiti düşürülebiliyor.