Yüksek enflasyon nedeniyle bankalar birbiri ardına önlem almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ekonomist Barış Soydan sosyal medya hesabından çok önemli bir iddiada bulunmuştu. Soydan, şirket kredi kartlarına taksitin kaldırıldığını, bireysel kartlarda ise taksit sayısının 2 ile sınırlandırıldığını öne sürmüştü. Bugün de Turhan Bozkurt, sosyal medya hesabından Yapı Kredi Bankası ve Vakıfbank ile ilgili flaş bir iddia ortaya attı.

Alım gücünün düşmesi ile birlikte fiyatların fahiş şekilde artması sonrasında vatandaşlar kredi kartlarına yüklenmişti. Son gelen haberler ise kredi kartı kullananları üzdü. Yüksek enflasyon nedeniyle bankalar bazı önlemler almaya başlamıştı. Faiz oranlarındaki artışa rağmen vatandaşlar kredi kartı kullanmaya devam ediyordu.

Ekonomist Barış Soydan, sosyal medya hesabından çok önemli bir açıklama yaptı. Ekonomist Soydan şirket kredi kartlarından taksitlerin kaldırıldığını, bireysel kredi kartı sahiplerine ise taksit sayısı 2 ile sınırlandırıldığını öne sürdü. Uygulamanın en büyük özel bankalarından biri tarafından hayata geçirildiğini söyleyen Barış Soydan, "Toptan taksit marka tanımlı firmaların hiçbir şekilde taksit yapamayacağı haberleri geliyor" iddiasında bulundu.

YAPI KREDİ VE VAKIFBANK HAMLE YAPTI

Soydan'ın açıklamaları gündeme bomba gibi düşerken Turhan Bozkurt yeni bir açıklama yaptı. Bozkurt, sosyal medya hesabından Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası'nın ticari kredi kartlarında taksitlerin kaldırıldığını iddia etti. Bozkurt ayrıca Yapı Kredi Bankası kredi kartlarında bireysel kullanıcıların taksitlerinin de 2 ile sınırlandırıldığını öne sürdü.

İşte Bozkurt'un paylaşımı: 

Kaynak: Haber Merkezi