QNB Finansbank, 1 Ekim 2024 tarihinde olağanüstü genel kurul toplantısı düzenleyecek.  Banka, toplantıda ticari isminin değiştirilmesini oylayacak. Türkiye'de köklü ve tanınmış bir banka olan QNB Finansbank'ın yeni adı ortaya çıktı.

QNB FİNANSBANK'IN YENİ ADI NE OLACAK?

QNB Finansbank, (KAP) yaptığı açıklamada, genel kurul toplantısında unvan değişikliği konusunun görüşüleceğini belirtti. Buna göre, yapılacak oylamada teklifin kabul edilmesi halinde bankanın yeni ismi "QNB Bank" olacak.

100 ORTAKLA KURULDU

Finansbank’ın tarihi, 1987 yılında Hüsnü Özyeğin’in öncülüğünde 100 ortakla kurulan bir bankaya kadar uzanıyor. 1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda halka arz edilen Finansbank, bu adımıyla halka açılan ilk özel sektör bankası olma unvanını kazanmıştı. 1990'ların sonlarında uluslararası pazarlara açılmaya başlayan banka, Türkiye'nin 1994 yılındaki ekonomik krizinin ardından bireysel bankacılık alanında birçok yenilikçi ürün sunarak dikkat çekti.

YUNAN BANKASI SATIN ALMIŞTI

2006 yılında, Yunanistan’ın en büyük bankası olan National Bank of Greece tarafından 2,8 milyar dolar karşılığında satın alınan Finansbank, bu satın alma sonrası adını değiştirmeden faaliyetlerine devam etti.

İSMİ QNB FİNANSBANK OLMUŞTU

Dijital bankacılıkta öncülük eden banka, 2012 yılında Türkiye'nin ilk şubesiz dijital bankası Enpara.com'u kurdu. 2016 yılında Katar'ın en büyük bankası Qatar National Bank (QNB Group) tarafından 2,7 milyar euroya satın alınan banka, Ekim 2016 itibarıyla "QNB Finansbank" ismiyle hizmet vermeye başladı.

30 Haziran 2024 itibarıyla QNB Finansbank, Türkiye genelinde 436 şube ve 12,034 çalışanıyla hizmet vermektedir.