Ekonomi

Kredi kartlarından alınacak vergide tarih netleşti! 100 bin liralık limite 750 TL kesilecek! İşte tüm detaylar...

100 bin lira ve üzeri limiti bulunan kredi kartlarından 750 TL vergi alınmasına yönelik yasa teklifi TBMM'ye sunulmuştu. Savunma sanayisine aktarılması planlanan vergilerle ilgili teklifin detayları belli oldu. Kanunun yürürlüğe girmesi halinde hesaplardan kesilecek pay için tarih de netleşti. İşte kredi kartında vergi payı düzenlemesinin detayları...

Abone Ol

Kredi kartları, tapu kadastro ve taşınmazlarla ilgili işlemlerden vergi kesintisi yapılmasına yönelik torba yasa, AK Parti tarafından TBMM'ye sunulmuştu. Torba yasada yer alan 100 bin liralık kredi kartı limitine 750 liralık kesintinin olacağı maddesi tartışmaları da beraberinde getirmişti. 

DETAYLAR BELLİ OLDU

Gündemin en çok konuşulan konuları arasına giren teklifin detayları da belli oldu. Salı günü TBMM Plan Bütçesi Komisyonu'nun önüne gelecek bu yasa teklifi için vatandaş kredi kartı limitlerini de düşürmeye başladı.

KREDİ KARTI SAHİPLERİNDEN İLK KESİNTİ O TARİHTE

Kanunun yürürlüğe girmesi takdirinde 750 liralık pay, her yıl 5 Ocak tarihinde kart sahibinin hesabına yansıtılacak. 100 bin lira ve üzeri limitli kart sahiplerinden her bir kart başına yıllık alınan 750 liralık katkı payı kartın iptal edilmesi halinde iade edilmeyecek. Bir karta bağlı oluşturulan ek kartlar ve sanat kartlar için katkı payı alınmayacak. Ayrıca, torba teklifle getirilen paylar, her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak.

TORBA YASADA NELER VAR?

Tapu ve kadastro işlemlerinden, taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 TL, diğer işlemlerde adına işlem yapılandan 375 TL,

Sıfır araçların tescil işlemlerinde 3.000 TL, ikinci el araçların her çeşit satış ve devirlerinde 1.500 TL,

Motor silindir hacmi 100 cm³’ün altında olan motosikletlerle motor gücü 6 kW ve altında olan motosikletler de Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin kapsamına alınıyor.

Özel Tüketim Vergisi'nde drone’lar ve ÖTV matrahı 5.000 TL üzerinde olan kol saatleri de vergi kapsamına alınıyor.