Sıcak yaz günlerinde evimizde klima yerine kullandığımız vantilatörler bizi serinleterek aşırı sıcak günlerimizi daha serin hale getiriyor. Ama çoğumuzun evinde bulunan bulunan vantilatörü meğer hepimiz yanlış kullanıyormuşuz. Peki, doğru vantilatör kullanımı nasıl olmalıdır? İşte detaylar... 

YILLARDIR YANLIŞ KULLANIYORMUŞUZ

Vantilatörler, klima gibi ortamı anında serinletme kapasitesine sahip olmasa da düşük maliyetli ve etkili bir serinleme yöntemi olarak bilinmektedir. Özellikle dayanılmaz sıcaklarda büyük bir kurtarıcı olan vantilatörler, doğru kullanıldığında ortamın serinlemesine yardımcı olabilir.Son zamanlarda sosyal medyada dolaşan bir içerikte, vantilatörlerin yanlış kullanıldığına dair birçok kişiyi şaşırtacak bir bilgi paylaşıldı. İçerik üreticisi, yıllardır vantilatörleri yanlış yönde kullandığımızı ve aslında cihazın kendimize değil, oda içerisindeki sıcak havayı dağıtmak için kullanılması gerektiğini belirtti.

2 Pfh1

BİR DE BÖYLE DENEYİN 

Kısa süre içinde binlerce kez izlenen videosunda kullanıcı vantilatörün yanlış yöne doğru kullanıldığını savunurken aslında doğru kullanımın pencere önünde ve dışarı dönük şekilde olduğunu savundu.Odanızı nasıl serinleteceğinizi açıklayan içerik üreticisi "Yapmanız gereken şey pencerenizi açmak ve vantilatörünüzü dışarıya doğru çevirmek. Sıcak havayı odanın içinde itmek yerine, dışarıya doğru itmesi gerekiyor.” şeklinde vantilatörün yıllaradır kapalı ortamlarda yanlış kullanıldığını dile getirdi.Videoyu izledikten sonra deneyen birçok kişi ise yöntemin başarılı olduğunu ve kesinlikle doğru kullanımının bu şekilde olduğunu onayladılar.