Televizyon dizilerinden tanışığımız Mehmet Aslan bir süredir aktif siyasette yer alıyor. İYİ Parti çatısı altında faaliyetlerine devam eden ünlü isim en son İYİ Parti Kültür Sanat ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Peki, Mehmet Aslan kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? İşte ayrıntılar…

Mehmet Aslan B

MEHMET ASLAN KİMDİR?

Mehmet Aslan, 29 Nisan 1980 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Ünlü ismin babası gazinolar kralı Fahrettin Aslan, annesi ise Arzu Aslan'dır. Babasının ilk eşinden olan 1953 doğumlu Sacit Aslan ve 1959 doğumlu Selçuk Aslan adında iki abisi bulunmaktadır. İlkokulu İstanbul'da devlet okulunda okuyan Mehmet Aslan 10 yaşındayken Paris'e gitti ve burada 10 yıl Ecole Pascal'da okudu. Ardından Baccalaureat diplomasını alan Mehmet Aslan bir yıl Sorbon'da psikoloji okuduktan sonra Boston Üniversitesi'nde Uluslararası Ticaret okudu. Döndükten sonra Yeditepe Üniversitesi'nde de okudu diplomayı oradan aldı. İngilizce, Fransızca, İspanyolca olmak üzere üç yabancı dil bilen Mehmet Aslan 2002 yılında Türkiye'ye temelli dönüş yaptı.

2005 yılında dekoratif taş üzerine "Alem Doğal Taş" şirketini kuran Mehmet Aslan bununla ilgili Hindistan'da fabrika satın aldı. Kuveytli ortağı ile kurduğu bu fabrikada mermer blok kesimi yapan ve mermer, quartz, granit, kum taşı, bazalt, taş ve kesimiyle ilgilendi. Kuveyt Saray'ının ve Karaçi'deki Amerikan konsolosluğunun yapımında kullanılan taşlar, Aslan’ın şirketinden temin edildi.

Mehmet Aslan aynı zamanda birçok mülkin de sahibidir ve Caddebostan Migros, Burger King gibi tanınmış binalar ve araziler Aslan’a aittir.

Mehmet Aslan D

İYİ PARTİLİ MEHMET ASLAN’IN ASIL MESLEĞİ NE?

Ticaret hayatının yanı sıra televizyon ekranlarında da yer alan Mehmet Aslan 2008 yılında Show TV’de yayınlanan "Benim Annem Dans Edemez" yarışmasında Sinem Kobal ile birlikte sunuculuk yaptı. Yarışmada Hakan Peker ve Sema Çelebi de jüri üyesi olarak yer aldı.

2007 yılında Cüneyt Arkın, Yağmur Atacan, Duygu Çetinkaya, Tuba Ünsal, Mustafa Topaloğlu, Hande Ataizi ile beraber "Çılgın Dersane" sinema filminde oynadı. Aslan bu projede Kerem rolünü canlandırdı.

2012 yılında başrolünde Murat Serezli'nin oynadığı "Muck" adlı dizide Savas Hoca karakterini canlandıran Mehmet Aslan, Hale Caneroğlu, Bedük, Ragga Oktay, Bay J, Özlem Aydın ile birlikte kamera karşısına geçti.

Yaklaşık 10 yıl önce siyasete atılan Mehmet Aslan, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı görevine geldi. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde MHP'den İstanbul 3. Bölge 6. sıradan milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi.

Sonrasında Meral Akşener'in partisi İyi Parti'nin kurucuları arasında yer alan Aslan 27. dönem İYİ Parti İstanbul milletvekili adayı oldu. Sonrasında ise 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti'den İstanbul, Kağıthane Belediye Başkan Adayı olarak yerel seçimlerde yer aldı.

Mehmet Aslan C

MEHMET ASLAN’IN FİLMLERİ VE DİZİLERİ

  • 2014 - Asayiş Berkkemal (Komiser Berk Atakan) (TV Dizisi)
  • 2012 - Muck (Savaş) (TV Dizisi)
  • 2012 - Son (Psikiyatris) (Sinema Filmi)
  • 2012 - Budala (Seslendirme) (TV Dizisi)
  • 2009 - Yankee Go Home (Toprak) (Sinema Filmi)
  • 2009 - Kayıp Çocuklar Cenneti (Mehmet) (Sinema Filmi)
  • 2008 - Ayakta Kal (Ali Yıldız) (Sinema Filmi)
  • 2007 - Çılgın Dersane (Kerem) (Sinema Filmi)
  • 2006 - Doktorlar (Burak Kuzey) (TV Dizisi)
  • 2005 - Nefes Nefese (Kaya) (TV Dizisi)
  • 2005 - Belalı Baldız (Kerem) (TV Dizisi)