A Milli Voleybol Takımımızın Paris Olimpiyatları'nda gösterdiği etkileyici performansın ardından, dikkatler Melissa Vargas'a çevrildi. Filenin Sultanları’nın yıldız oyuncusu, olimpiyatlarda yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Maçta sergilediği üstün performansla büyük beğeni toplayan Vargas, sporseverler tarafından mercek altına alındı. Melissa Vargas kimdir, kaç yaşında, nereli ve özel hayatı hakkında merak edilenler? İşte, Melissa Vargas'ın kariyeri, boyu ve şu anda oynadığı takım hakkında bilmeniz gerekenler...

MELLİSA VARGAS KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Melissa Vargas, 16 Ekim 1999 tarihinde Küba'nın Cienfuegos kentinde dünyaya geldi ve voleybol kariyerine 8 yaşında adım attı. Küçük yaşlarda okul takımında gösterdiği yetenekle dikkat çeken Vargas, lise yıllarında Cienfuegos Cuba takımında oynamaya başladı ve 12 yaşındayken Küba Milli Takımı'na seçildi. Genç yaşta büyük bir yetenek olarak tanınan Vargas, 14 yaşında "Küba'nın geleceği" olarak nitelendirildi.

2016-17 sezonunda Çek kulübü Agel Prostejov’a transfer olan Vargas, 2018-19 sezonunda Fenerbahçe'ye katıldı. 2021 yılında Türk vatandaşlığına geçen Vargas, 9 Nisan'da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vatandaşlık belgesini aldı. Türk vatandaşlığına geçtikten sonra Melissa adını Türkçeleştirerek Melisa olarak değiştirdi. Vatandaşlık işlemlerinin tamamlanmasının ardından büyük bir mutluluk yaşadığını belirten Vargas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek, A Milli Kadın Voleybol Takımı için elinden gelenin en iyisini yapacağını ifade etti.