Ekol TV'de Aziz Akova'nın sunumuyla, Yatırım ve Tasarruf Danışmanı Mert Başaran'ın yorumlarıyla ekrana gelen Paranın Yönü, haftanın ekonomi gelişmelerini masaya yatırdı.

MERT BAŞARAN'IN İLGİNÇ ANISI

Ekonomideki gelişmeleri yorumlayan Mert Başaran, Ekol TV binasıyla ilgili ilginç bir anısını da ilk kez anlattı. Program yaptığı Ekol TV stüdyosunun hemen yanındaki binanın hayatında kritik bir döneme ev sahipliği yaptığını kaydeden Başaran, şunlar söyledi:

"Tevâvuk mu dersiniz, kader mi dersiniz bilmiyorum. Çoğunuz inanmayacaksınız. Çünkü gerçekten inanılacak bir hikaye değil anlatacağım şey. Ekol TV'de her pazar program yapıyorum. Ekol TV binasının hemen yanında bir yer var. Burada 11 Eylül 2001 saldırıları olduğunda, dayımın deposu vardı. Hiçbir yerde iş bulamıyordum. İş bulamıyorum diye dayım beni depoya koymuştu. Orada hamal kardeşlerle beraber malları taşıyorduk."

BAŞHAMAL OLARAK ÇALIŞTIĞIM YERDE ŞU AN EKOL TV VAR

Döneminde Ekol TV'nin yanındaki binada bir tekstil fabrikasının bulunduğunu kaydeden Mert Başaran, "Orayı Habertürk'ün sahibi almıştı. Sonra buralar bambaşka olmuş. Ama ne kadar enteresan. Yıllar önce burada başhammal olarak çalıştığım yerin hemen orada şu anda Ekol TV var. Ve ben orada her pazar televizyon programı yapıyorum" dedi.

AYNI YERDE BU KEZ TELEVİZYON PROGRAMINDAYIM

İstanbul'da yaklaşık 2 milyon binanın bulunduğunu ancak yıllar sonra aynı yerde tekrar çalışmasının enteresan olduğunu dile getiren Mert Başaran, anısını şu sözlerle noktaladı:

"Onlardan bir tanesi 23 yıl önce olduğum yerdi. Ve aynı yerde bu sefer televizyon programındayım. Bu tevâfuku sizlerle paylaşmak istedim."