2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda tekvandonun parlayan yıldızlarından biri olan Merve Dinçel Kavurat, spor dünyasında adından sıkça söz ettiriyor. 2023 Dünya Tekvando Şampiyonası'nda sinek siklet kategorisinde kazandığı altın madalya, onun tekvando sporundaki üstün başarısını bir kez daha kanıtladı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve millî takım adına mücadele eden Kavurat, Avrupa ve Dünya'da elde ettiği şampiyonluklarla dikkat çekiyor. İşte, Paris'te gerçekleşecek Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Kavurat'ın hayatı ve kariyeri….

MERVE DİNÇEL KAVURAT KİMDİR?

Merve Dinçel, 22 Ekim 1999 doğumlu bir tekvando sporcusudur. Spor kariyerine önemli başarılarla imza atan Dinçel, 2021 yılında Dünya Tekvando Kadınlar Açık Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak adını duyurdu. 2022 yılında, Avrupa Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları'nda kadınlar 49 kg kategorilerinde altın madalya elde etti.

Dinçel, 2023 yılında Azerbaycan'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda büyük bir başarı gösterdi ve bu turnuvada altın madalya kazandı. Aynı yıl içinde, 2023 Avrupa Oyunları ve 2023 Dünya Üniversite Oyunları'nda kadınlar 49 kg sıkletinde gümüş madalya kazandı. Ayrıca, 2023 Dünya Grand Prix'sinde bronz madalya ve Fransa'nın Paris kentinde düzenlenen turnuvada bir altın madalya daha aldı. Bu performanslarıyla "2023'ün En İyi Sporcusu" ödülüne layık görüldü. 2024 yılında Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda kadınlar 49 kg kategorisinde gümüş madalya kazandı.

Dinçel, spor kariyerinin yanı sıra özel hayatında da önemli bir adım attı ve 13 Temmuz 2023'te milli tekvandocu Ferhat Can Kavurat ile evlendi.