Gündem

Meteoroloji uyardı! 10 ile sarı kodlu uyarı! Hava sıcaklıkları hızlıca düşecek

Son dakika haberleri: Meteoroloji'den plan yapanlara kötü haber geldi. Yapılan son değerlendirmeye göre, bazı bölgelerde sağanak yağış beklenirken, 10 ilde sarı alarm verildi.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Balıkesir, Kütahya, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevreleri, Çanakkale'nin iç kesimleri ile Batı Akdeniz'in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yağışların; Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli, Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

10 İLDE SARI KODLU UYARI

Artvin, Giresun, Kastamonu, Ordu, Rize, Sinop, Trabzon, Zonguldak, Bartın ve Düzce için sarı kodlu uyarı verildi. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara çağrı yapıldı.

3 BÖLGEYE UYARI

Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeyinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

SOĞUK HAVALAR GELİYOR!

Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde sıcaklıklar 4 ila 6 derece azalacak. Diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.