Yaşam

Metin Arolat'ın ölümünün ardından Prof. Dr. Özyaral uyardı: Ellerim titreyerek söylüyorum lütfen bu diyeti yapmayın

Ünlü şarkıcı Metin Arolat sahnede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Aralot'ın ölüm nedeni olarak, ölüm diyeti, zayıflama iğnesi ve hapların olduğu iddia edilirken, Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Ekol TV'ye özel açıklamalarda bulundu. Adının bile korkunç olduğu bu diyet için Prof. Dr. Özyaral, "Lütfen bu tip diyetleri yapmayın" dedi.

Loading...

Abone Ol

Ünlü şarkıcı Metin Arolat'ın sahnede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi sevenlerini yasa boğarken, ölümü hakkında çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Arolat'ın yakın arkadaşı Demet Sağıroğlu, "Rejim yapıyormuş, bizde vardır böyle ölüm diyetleri; sanırım kalbi kaldırmadı" dedi. Arolat'ın zayıflamak için hem iğne hem de hap kullandığı iddia edildi. Konuyla ilgili Ekol TV'ye açıklamalar Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, "Ellerim titreyerek söylüyorum" deyip diyet yapanlara uyarılarda bulundu. 

ARALIKLI ORUÇ TEHLİKELİ Mİ?

Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral şunları söyledi:
Bu tip diyetlere girmemek gerek. Şok diyetler çok kötü. Karbonhidrat ve diğer bütün enerjilerden uzaklaşıyorsunuz. Günlük vitamin, protein, mineral ve yağlar var. Tabii ki bu yıpratarak zayıflatıyor. Bir doku harabiyeti. Aralıklı oruç bile doktor kontrolünde olmalı. Lütfen bu tip diyetlere girmeyelim. İsmi bile çok kötü. Ölüm diyeti. Bütün organizmanızı yıkıyor ve siz sahnedesiniz. Ben Metin'i çok iyi tanırdım. Bağışıklıkla oyun oynayamayız. Bağışıklığımız çok güçlü olmak zorunda. Ramazan ayında bile baygınlık geçirildiğini biliyoruz. Ellerim titreyerek söylüyorum, diyetisyen kontrolünde yeme alışkanlığı edinin.