Anayasa Mahkemesi üyesi Metin Kıratlı Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra yabancı dil eğitimi için yurt dışına gitti. Sonrasında ise Türkiye’de yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamladı. Peki, Metin Kıratlı kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? İşte yanıtı…

Metin Kiratli B

METİN KIRATLI KİMDİR?

14 Şubat 1969 tarihinde Konya'nın Ereğli ilçesinde dünyaya gelen Metin Kıratlı, ilköğretimi Ereğli’de tamamladı.

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde alan Kıratlı 1990 yılında üniversiteden mezun oldu.

Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Diplomasisi Eğitim Programı Goethe Enstitüsünde (Berlin) yabancı dil eğitimi alan Metin Kıratlı, ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalı Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programını tamamladı. Doktora eğitimini ise Kırıkkale Üniversitesinde aldı.

Metin Kıratlı, hakimlik stajına Ankara Adliyesinde başladı, stajını bitirdikten sonra da sırasıyla Ulaş Hâkimliği, Çaldıran Hâkimliği, Yalvaç Hâkimliği ve Manavgat Hâkimliği görevlerinde bulundu. 2004 yılında Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne atanan Kıratlı, Tetkik Hâkimlik, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdür olarak görev aldı. 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı, 3 Ağustos 2018 tarihinden itibaren de Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı görevine getirildi.

23 Kasım 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile YÖK Üyeliğine atanan Metin Kıratlı, Ayrıca, Akdeniz Havzası ve Afrika Medeniyetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Başkanlığını yürütmekteydi.

İyi derecede Almanca bilen Metin Kıratlı, evli ve iki çocuk babasıdır.