İslam alemi için büyük önem arz eden Mevlid Kandili tüm yurtta huşu ile idrak edildi. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) doğumunun yıl dönümünü kutlamak amacıyla Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi kutlanan Mevlid Kandili'nde camiler dolup taştı. Kur'an-ı Kerim okundu, mevlitler, ilahiler söylendi, salavatlar getirildi ve namaz kılınarak dualar edildi.

İSTANBUL'DA SAKAL-I ŞERİF ZİYARETE AÇILDI

Bahçelievler Belediyesinin Siyavuşpaşa Köşkü'nde düzenlediği programda cam fanustaki Sakal-ı Şerif vatandaşlara gösterildi. Akşam saatlerinde sıraya giren vatandaşlar içeri girerek Sakal-ı Şerif’i ziyaret etti, fotoğraf çektirip, dua etti.

Ziyaretçilerden Nimet Cesuroğlu, ziyaret sırasında duygulandığını dile getirerek, "Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi'ni ziyaret etmek çok güzel bir şey. Her gördüğümde duygulanırım. Her seferinde bu bende oluyor. Çok severiz, o hala bizim yanımızda" dedi.

Cami2

CAMİLER DOLDU TAŞTI

Son peygamber Hazreti Muhammed'in dünyaya gelişi dolayısıyla hicri takvime göre rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen kandil münasebetiyle başta Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Sultanahmet, Fatih, Süleymaniye, Eyüp Sultan, Büyük Çamlıca, Kariye ile Barbaros Hayrettin Paşa başta olmak üzere kentteki camilerde program düzenlendi. Camileri dolduran vatandaşlar, namaz kılıp, İslam alemi ve Türkiye için dua etti.

Cami1

Fatih Camisi'nde akşam namazının ardından başlayan programda Kuran-ı Kerim okundu. Sultanahmet Camii'ndeki mevlit programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne, kandil dolayısıyla "La ilahe illallah" yazılı mahya asıldı. Edilen duaların ardından vatandaşlar hep birlikte yatsı namazını eda etti. Kariye Camisi'nde yapılan mevlit programında dua edilip, yatsı namazı kılındı.