Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun talimatıyla, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde yaşanan problemleri çözmek amacıyla değişikliğe gidileceğini duyurdu.  Sağlık Bakanı Memişoğlu şehirdışı gezilerinde, MHRS hakkında bilgi topladığını ve sistemi nasıl bulduğuna dair araştırmalar yaptığını bildirdi. Ardından Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde kökten bir çözüme gidilmesi için çalışmalar başlatıldığını bildiren Memişoğlu, genel müdürlüklerin içinde olduğu proje ekibi oluşturmasıyla harekete geçti.

MHRS DEĞİŞİYOR MU, NASIL OLACAK?

MHRS üzerinde yapılacak olan proje kapsamında ilk olarak randevulardaki yoğunluğun nedeninin araştırılması öngörülüyor. Bu sebeple vatandaşların en küçük sağlık problemlerinde bile aile hekimlikleri yerine hastanelere başvurması nedeniyle yoğunluğun oluştuğu üzerinde duruluyor.

Hastaların ilk olarak önce aile hekimine, temel sağlık hizmetlerine, sağlıklı hayat merkezlerine ve daha sonra ancak eğitim araştırma hastanesine başvurması için kamuoyunda farkındalığı artırıcı bazı çalışmalar yürütüleceği belirtildi. MHRS üzerindeki değişikliklerin devam ettiği, tamamlanmasıyla kamuoyuyla paylaşılacağı duyuruldu.

Thumbs B C Dbaba038E4F3D0Aa97Eeb

MHRS’DEN NASIL RANDEVU ALINIR?

MHRs’den nasıl randevu alınır? sorusunun yanıtı vatandaşalr tarafından araştırılıyor. Öncelikle MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya "ALO 182" çağrı merkezi üzerinden randevular oluşturulur. Randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar hastaların randevusuna onay vermesi, gelip gelemeyeceklerini bildirmeleri gerekiyor. Onay işlemi alınmayan randevular ise, bir gün önce saat 20.00'de otomatik olarak iptal ediliyor.

Mhrs

Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişilerin ise aynı branşta 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanıyor. Fakat bu kişiler Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarından randevusuz hizmet almaya devam etme imkanı bulunuyor. Uygulamadan 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları muaf tutuldu.