İngiliz teknoloji girişimcisi Mike Lynch ve kızı, Sicilya açıklarında lüks bir yatın batmasının ardından kayıplara karıştı. Eşi Angela Bacares ise kurtarıldı. Peki Mike Lynch kimdir? Mike Lynch nereli, kaç yaşında? Mike Lynch bulundu mu? Mike Lynch'in hayatına dair bilinenler haberimizde...

Yat Kayip Reu

MIKE LYNCH KİMDİR?

Mike Lynch, 16 Haziran 1965’te doğdu ve Chelmsford, Essex’te büyüdü. Cambridge Üniversitesi'nde Fen Bilimleri okuyup, Matematiksel Hesaplama alanında doktora yaptı. 1991'de parmak izi tanıma konusunda uzmanlaşmış Cambridge Neurodynamics’i kurdu ve 1996'da Autonomy isimli teknoloji firmasını kurdu. Autonomy, "Bayes çıkarımı" isimli istatistiksel bir yöntemi kullandı ve hızlı bir şekilde başarılı oldu. Lynch, bu başarılar nedeniyle birçok ödül kazandı ve 2006'da OBE ile ödüllendirildi.

Mike Lynch

2011'DE AUTONOMY'Yİ SATTI

2011’de Autonomy’yi Hewlett-Packard’a sattı ve bu satıştan 500 milyon sterlin kazandı. Aynı yıl Invoke Capital isimli teknoloji yatırım şirketini kurdu ve Darktrace adlı siber güvenlik şirketine yatırım yaptı. Lynch, Darktrace’in yönetim kurulunda görev aldı.

2018'DE ŞİRKETİN DEĞERİNİ YAPAY OLARAK ŞİŞİRMEKTEN DAVA AÇILDI

Ancak Autonomy'nin HP'ye satılmasının ardından şirketin değeri hızla düştü. 2018’de, Lynch'e şirketin değerini yapay olarak şişirdiği ve finansal sorunları gizlediği suçlamasıyla dava açıldı. Lynch, masum olduğunu ve serveti sayesinde bu suçlamalardan korunabildiğini belirtti. Hukuki süreçlerin ardından yenilik yapmaya geri dönmek istediğini ifade etti.

Yat Kayip 22