Juventus'un, 2022-2023 sezonunun başında Bayern Münih'ten transfer ettiği 19 yaşındaki milli oyuncumuz Kenan Yıldız, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde PSV Eindhoven'a attığı golle Avrupa futbolunda haftaya damga vurdu!

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN İLK GOLÜ OLDU

UEFA Şampiyonlar Ligi 2024-2025 sezonun ilk haftasında evinde Hollanda ekibi PSV Eindhoven'ı konuk eden Juventus, rakibini 3-1 mağlup etti. Mücadelenin ve takımının ilk golünü atan Kenan Yıldız, turnuvanın da bu sezonki ilk golünü kaydetti.

29 YILLIK REKORU KIRDI

Juventus PSV Eindhoven maçında kariyerinin de ilk UEFA Şampiyonlar Ligi maçında ilk golünü kaydeden milli oyuncumuz, söz konusu golle Juventus'un da tarihine geçti. Yıldız, İtalyan devinin tarihinde bir Şampiyonlar Ligi maçında gol atan en genç oyuncu oldu ve siyah beyazlıların efsane oyuncusu Del Piero'nun 29 yıllık rekorunu kırmış oldu.

5555 (1)-2

BU SEZON 10 NUMARAYI DA ALDI

Juventus'un en büyük umutlarından biri olan Kenan Yıldız; sezon başında, Michel Platini ve Alessandro Del Piero gibi yıldızlarla özdeşleşen 10 numaralı formayı da sırtına geçirdi.

Bu sezon Serie A'da da 4 maçta 2 asistle oynayan Yıldız, PSV Eindhoven maçındaki golüyle bu sezon siyah beyazlı formayla ilk golünü kaydetmiş oldu.