2025 yılına kısa bir süre kala emekli ve asgari ücretlinin gözü kulağı da yapılacak olan zamma çevrildi. Enflasyon rakamlarının açıklanması da asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacak olan zamları tahmin edilmesinde büyük önem taşıyor. 

Hükümete yakın olan isim Cem Küçük emekli ve asgari ücrete yapılacak olan zam tahminini de açıkladı. 
Küçük, emeklilere yönelik bir düzenleme yapılacağını ve aytnı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekliler için yapacağı asıl sürprizi de duyurdu. 

“ERDOĞAN EK ZAM TALEP EDER”

Enflasyon yüzde 48 oranlarında ancak halk daha fazlasını hissediyor diyen Cem Küçük, “Eğer enflasyon yüzde 30 olursa Erdoğan bunu dikkate alır ve ek zam talep eder”  ifadelerini kullandı. 

ASGARİ ÜCRET 23 BİN TL

Sene başında 17 bin 2 TL’ye çıkarılan asgari ücret konusunda tahminlerini yürüten Cem Küçük, olası senaryolar doğrultusunda asgari ücretin 23 bin tl seviyelerini çıkabileceğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise bunu 25 bin TL’ye çıkarma ihtimallinin bulunduğunu ifade etti. 

ERDOĞAN’DAN EMEKLİLERE SÜRPRİZ

'Erdoğan'dan bir seyyanen zam veya bir iyileştirme bekliyorum' diyen Küçük, emeklilere yönelik bir düzenleme yapılacağını söyledi. Eğer emeklilere yüzde 30 zam verilirse, kök maaş farklarının gündeme geleceğini belirten Küçük, örnek olarak bir öğretmenin maaşının 48.000 TL, emekli öğretmenin maaşının ise 28.000 TL olduğunu hatırlattı.

“Bu yüzde 70’lik fark, çözülmesi gereken bir sorun” dedi. Küçük, emekli öğretmenlerin maaşlarının en az 35.000 TL olması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: ekolhaber.com.tr