Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, futbol dünyasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Hakemlerin Galatasaray'a farklı baktığını yineleyen Mourinho, sarı-kırmızılıların yeni transferi Osimhen, şampiyonluk, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'la ilgili konuştu. HT Spor yayınına katılan Portekizli teknik direktör, hakemlerin Galatasaray'a farklı baktığını belirterek Rize maçındaki hakemi örnek gösterdi. Mourinho'nun konuşmasından önce çıkanlar şöyle:

'O HAKEMİ GALATASARAY'IN İLK MAÇINDA DA GÖRDÜM'

"Rize'deki gibi şeyleri umarım yaşamayız. Maç 5-0 bitti diye herkes unutuyor ama ilk yarı gördüğüm şeyi hiç unutmayacağım. O hakemi Galatasaray'ın ilk maçında da gördüm, siyah ve beyaz kadar farklıydı. Fenerbahçe için çalışıyorum ama aynı zamanda Türkiye ve lig için de çalışıyorum.
Galatasaray'a karşı farklı bir bakış var. Benim doğama aykırı bir şey. 90 dakika boyunca herkes aynıdır. Kurallar her kulübe aynı olmalı. Galatasaray'ın yerel maçlarına baktığımızda bir fark var. Bu da ligin güvenilirliğine aykırı. Üstelik liginize yurtdışında da saygı duyulmasını istiyorsanız... Tamam, mütevazı değilim. Ama benim burada olmam daha fazla dikkat çekiyor. Ligin yurtdışında güvenilir olması için bu işlerin bitmesi gerekiyor."

OSIMHEN'LE İLGİLİ SÖZLERİ

"Osimhen harika bir oyuncu. 70-75 milyon euro harcayabilecek bir kulüpte olsam alırdım, Harika bir oyuncu. Farklı koşullarda geldi. Ama günün sonunda koşulların önemi yok. Galatasaray harika oyuncu aldı. Benim Osimhen ile bir problemim yok. Hatta çok iyi bir ilişkimiz var. Sadece kendini yere çok atıyor. Kendisine bunu söyledim. Roma-Napoli maçında onunla konuştum. 'En iyi iki Afrikalı oyuncudan birisin. Sen ve Salah. Böyle davranamazsın.' Onunla problemim buydu, sonra 10 dakika sonra unuttuk."

"DERBİYİ ŞU AN BİR SANİYE BİLE DÜŞÜNMÜYORUM"

"İnsanlar derbileri erkenden düşünmeye çok yatkın. Çok erkenden düşünmek yanlış. Pazar günü Kasımpaşa ile önemli bir maçımız var. Pazartesi günü takım izinli olacak ama size şunun sözünü verebilirim, pazartesi günü ben izinli olmayacağım. Kafamı tamamen Galatasaray maçına vereceğim ama şu anda o maçı bir saniye bile düşünmüyorum."

'TÜRKİYE'DE DIŞARI ÇIKSAM 10 METRE YÜRÜYEMEM'

İngiltere'de insanlar futbolu sadece haftada 90 dakika yaşıyor. Haftanın geri kalanında kendi işleri, hayatları var. Chelsea'de çalışırken evim 10 dakika yürüme mesafesindeydi. Maç bitince eve yürürdüm. Türkiye'de 10 metre yürüyemem. Baskıyı seviyorum. Duyguyu seviyorum. Çok fazla şiddet, agresyon gibi şeyleri kapı dışında bırakıp bunu kontrol altına alırsak her şey daha güzel olur. Ligde çok fazla aynı şehirden takım var, İngiltere'de böyleydi. Ama İstanbul'da yaşadığımızla karşılaştırılamaz."

"EŞYAMI TOPLAYIP KAÇARDIM"

"Yabancı hocaların neden başarılı olamadıklarını onlara sormalıyız. İki yıl kalırsam ve şampiyon olamazsam, sizinle bir araya gelip neden olmadığını o zaman söylerim. Çok fazla şey duydum, bunlara inansam eşyamı toplayıp kaçardım. Dinlendiğim her şeye inanmam. Şampiyonluk adayı takımlardan birinin teknik direktörünün çok yakın hakem arkadaşı olduğuna inanmam. Adapte olmak Türk teknik adamlar için daha kolay. 20 yıl önce Portekiz'den ayrıldım, çabuk adapte oldum ve kupalar kazandım. 9'uncu şampiyonluğu kazanacağıma inanmasam, burada olmazdım."

'ALİ KOÇ TUTKULU BİR İNSAN'

"Başkan Ali Koç... Profesyonel hayatımdaki en önemli kişi o. Onu aşık bir insan olarak tanımlarım. Tutkulu bir insan. Ailesine aşık, kulübüne aşık... Beni sabah 9'da akşam 9'da, geceyarısı arayabilir. Kulübüne gerçekten aşık. Mükemmel ailesiyle tanışma ayrıcalığına eriştim. Ailesine, hayatına aşık bir adam. Benim de başkanım, ona saygı duymak zorundayım. Ama bunun dışında ona insani olarak da büyük saygı duyuyorum."