Türkiye, 8 yaşındaki Narin Güran'a ağlıyor... "Kuran kursuna gidiyorum" diyerek evden çıkan ve 19 gün sonra cansız bedeni çuval içinde bulunan Narin'in ölümündeki sır perdesi hâlâ gizemini koruyor. Soruşturma kapsamında amca Salim Güran ve itirafçı Nevzat B. tutuklanırken, 22 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ÖRNEKLER İSTANBUL'DA

Diyarbakır'da yapılan otopsisinden alınan numunelerden bazıları incelenmek üzere İstanbul'daki Adli Tıp Kurumu'na getirilmişti. Hürriyet'te yer alan habere göre; gelen numuneler arasında Narin'in boğaz bölgesindeki "Hyoid kemik" de var. 

Narin cinayetinde tüyler ürperten detay! "Bir şey gördüm açıklayamıyorum" diyen muhabir ne gördüğünü açıkladı Narin cinayetinde tüyler ürperten detay! "Bir şey gördüm açıklayamıyorum" diyen muhabir ne gördüğünü açıkladı

ELLE BOĞMALAR TESPİT EDİLİYOR

Bu kemikler, boyuna dışarıdan fiziki bir müdahale ve elle boğulma vakalarını tespit etmek için önemli veriler sağlıyor. Elle boğulma gibi cinayet vakalarında son tespitler bu kemik üzerinden çıkıyor. Çok hassas olduğu için de üzerindeki dokuları temizlemek için ameliyat bıçağı veya başka bir alet kullanılmıyor.

Yasak ilişki itirafı geldi! Narin'in annesinin dışında amca Salim Güran'ın aileden bir kadınla ilişkisi daha.. Yasak ilişki itirafı geldi! Narin'in annesinin dışında amca Salim Güran'ın aileden bir kadınla ilişkisi daha..

'DEDEKTİF BÖCEKLER' ÇÖZECEK

Kemikleri Adli Tıp Kurumu’nda özel kuvözlerde muhafaza edilen “Dermestes Maculatus” adlı böcekler temizliyor. Narin’den alınan örnekler şimdi Kemik İnceleme Şubesi’nde bu araştırma için ayrılmış kuvöze bırakıldı. Böcekler kemiğin üzerindeki dokuyu temizlemeye başladı. Bu doku temizlendiğinde en küçük iz bile tespit edilebilecek ve böylece boyuna dış müdahale olup olmadığı ve ölüme de böyle bir müdahalenin sebep olup olmadığı ortaya çıkacak.