Kur'an kursuna gidiyorum diyerek evden çıkan ve bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran'ın, 19 gün sonra Tavşantepe Mahallesi'ne 3 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunmuştu. Başlatılan geniş çaplı soruşturmada anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı. 

AMCA FUAT GÜRAN'IN EŞİ HEDİYE GÜRAN DA GÖZALTINDA

Soruşturma kapsamında gözaltılar devam ederken, tutuklu amca Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran da gözaltına alındı. Hediye Güran'ın ardından gelen son bilgilere göre, aile üyelerinden 2 kişi daha gözaltına alındığı öğrenildi.

NEVZAT BAHTİYAR NARİN'E PARA VERMİŞ

Amca Salim Güran'dan önce para aldığını, sonra ise tehdit edildiğini belirterek Narin'in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi'ne götürdüğü itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Sulh Ceza Mahkemesi'nde Narin'e olaydan önce para verdiğini söyledi. Olay günü tarihini net olarak hatırlamadığını belirten Bahtiyar, Narin'e 1 kez 20 lira, sonra 40 lira verdiğini aktardı. 

NARİN, PARA ALDIĞINI ANNESİNE SÖYLEMİŞ

Anne Yüksel Güran ifadesinde, Narin'e Nevzat'tan neden para aldığını sorduğunu, Narin'in ise orada bulunan diğer çocuklara da Nevzat'ın verdiğini söylediğini belirtti. 

BABA GÜRAN: SADECE NARİN'E PARA VERMİŞ!

Ardından Arif Güran'a yöneltilen bu soruya, baba Güran, "Başka çocukların olmasına rağmen orada Nevzat kimseye para vermemiş, sadece Narin'e vermiş" yanıtını verdi.

NARİN BULUNUNCA NEVZAT'IN EŞİ FENALAŞMIŞ

Ekol TV muhabiri Burak Emek'in edindiği bilgilere göre, Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunmasıyla Nevzat Bahtiyar'ın eşi G.B.'nin fenalaştığı öğrenildi. Nevzat Bahtiyar'ın tutuklanmasının ardından eşi, güvenlik görevlileri eşliğinde evine gelerek bazı kişisel eşyalarını aldı ve evden ayrıldı.

RAMAZAN AKSOY NEDEN ASILSIZ İHBAR YAPTI?

Narin Güran soruşturmasında dikkat çeken detaylara ulaşıldı. Arama çalışmalarında ekiplere sık sık asılsız ihbarlar yapıldığı, çalışmaların kasıtlı olarak sekteye uğratıldığı tespit edildi. İkinci kez gözaltına alınmasının ardından tutuklanan 15 yaşındaki Ramazan Aksoy'un, Sulh Ceza Mahkemesi'ne yansıyan tutanaklarında, Aksoy'un yanlış ifadelerle ve asılsız ihbarlarla çalışmaları sekteye uğratmaya çalıştığına vurgu yapıldı.