BURAK EMEK - HÜSEYİN İÇLİ / EKOL TV

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'ne bağlı Tavşantepe Köyü'nde, 21 Ağustos günü kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları 13'ncü günde devam ediyor. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca S. G.'nin sorgusu 3 gündür sürerken bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

Whatsapp Image 2024 09 02 At 11.32.36

ZIRHLI ARAÇLA ADLİYEYE SEVK EDİLMİŞTİ 

Diyarbakır' ın Bağlar ilçesinde Kur’an kursundan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Narin Güran'ı (8) arama çalışmaları 13'üncü gününde sürerken, soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca S.G., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANDI 

Diyarbakır'da 13 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin'in gözaltına alınan amcası Salim Güran tutuklandı. Edinilen bilgiye göre amca Salim Güran, ifadesinde Narin'i aracına almadığını söyledi. Yapılan incelemeler sonucunda Narin'in DNA'sı amcasının aracında tespit edildi. Amca Salim Güran, aracında bulunan DNA izleri sorulunca verdiği çelişkili ifadeler sonrasında tutuklandı. 

AMCASI KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ GEREKÇESİYLE TUTUKLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin'in kaybıyla ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin açıklamalar yaptı. Bakan Tunç, Narin'in amcasının 'kuvvetli şüphe' gerekçesiyle tutuklandığını söyledi. "Hep beraber soruşturmayı da bekleyeceğiz ama asıl temennimiz Narin kızımıza sağ salim ulaşılabilmesi" ifadelerini kullanan Bakan Tunç şöyle konuştu:

'DAĞI TAŞI, YER YERİ ARIYORLAR'

"Narin kazımızın kaybolması bizi çok derinden sarstı. 15 gündür bulunamadı, inşallah sağ salim bulunur. Devletin tüm imkanları seferber oldu. Dağı taşı arıyorlar, her yeri arıyorlar ama maalesef bulamadılar. 

SORUŞTURMAYLA İLGİLİ ALINAN YAYIN YASAĞI

Soruşturma devam ediyor. Soruşturmayla ilgili yayın yasağı alındı. Çünkü soruşturmaya alakalı orada televizyonlar canlı yayın yapmaya başladılar. Soruşturmanın selameti açısından da bu doğru değildi. Çünkü oradaki özellikle soruşturmanın selametini korumak ve daha sağlıklı veriye ulaşmak gerekiyordu o nedenle yayın yasağı alındı. Ama diğer taraftan aramalar devam etti. 

'AMCASININ ARACINDAKİ DNA İLE UYUŞTU'

İfadeler alındı, çok sayıda kişinin ifadesi alındı. Yine orada özellikle şüpheli görülen kişilerle ilgili birtakım ifadelerden yola çıkılarak tespitler yapıldı. İşte ağabeyinin üzerinde inceleme yapıldı. Adli tıp raporu geldi. O izlerin ona ait olmadığına ilişkin bir rapor, kime ait olduğunun tespit edilemediğine ilişkin bir rapor verildi. Sonrasında Amcasıyla ilgili bir tutuklama kararı verildi. Orada tabi soruşturma devam ediyor. Bizim burada soruşturmanın gidişatıyla ilgili teferruatlı bilgi vermemiz mümkün değil soruşturma açısından. Ama Adli Tıp'ın birtakım tespitleri var, DNA tespitleri var. Annesi ve babasıyla kan örnekleri alındı ve amcasının aracındaki DNA'nın uyuştuğu görüldü. Bu yönde bir rapor var ve bu kuvvetli bir şüphe. Bu şüphe nedeniyle de bugün sulh ceza hâkimliği bir tutuklama kararı verdi. 

'ASIL TEMENNİMİZ NARİN KIZIMIZA SAĞ SALİM ULAŞMAK'

Neticede burada soruşturmanın sağlıklı bir şekilde sürmesi önemli. Mahremiyet ilkesini de koruyarak bunu yapmak lazım. Dolayısıyla hep beraber soruşturmayı da bekleyeceğiz ama asıl temennimiz Narin kızımıza sağ salim ulaşılabilmesi. 

Demet Akalın'dan Müge Anlı'ya 'Narin' tepkisi: Vay halimize! Demet Akalın'dan Müge Anlı'ya 'Narin' tepkisi: Vay halimize!

Kayıp Narin'le ilgili önemli bir gelişme yaşandı! Amcasının aracında DNA'sı bulundu Kayıp Narin'le ilgili önemli bir gelişme yaşandı! Amcasının aracında DNA'sı bulundu

TUTUKLANAN AMCA S.G.'NİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Tutuklanan amca S.G’nin avukatı Seda Toğrul, tutuklama süreci ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Avukat Toğrul, açıklamasında, müvekkili S.G.'nin tutuklanmasına dayanak delilin basına da yansıdığı kadarı ile araçtaki DNA örneği ile WhatsApp yazışmalarını silmesi gerekçe gösterildiğini ifade etti.

Avukat Toğrul açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 “Bu tutuklanma için yeterli somut delil değildir. Yeğenin amcasının arabasına binmesi olağan bir durumdur. Kaldı ki DNA örneği materyalin cinsi ve bulunduğu yere göre 1 ay ile 6 ay kalabilmektedir. Kaldı ki Yargıtay 1. Ceza Dairesinin bu konuda emsal teşkil eden yerleşik içtihatları vardır. Ortada Narin'e ait bir ceset bulunmadığı halde kasten adam öldürmeden sevki hukuka aykırıdır. Müvekkilimizin mevcut delillere göre masumiyet karinesini de hatırlatarak ilerdeki mevcut delillere göre tahliye olma ihtimali olasıdır. Bizler de maddi hakikatin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Narin tüm Türkiye’nin evladıdır. Ona uzanan ellerin ortaya çıkması için bizler de çaba göstermekteyiz. Müvekkilim sosyal medya başta olmak üzere kamuoyundaki yoğun baskı nedeniyle tutuklanmış olduğunu düşünmekteyiz. Tutuklama kararına adli kontrol şartıyla serbest kalması yönünde itirazda bulunacağız. Masumiyet karinesi ve lekelenmeme hakkı kapsamında bu açıklama zorunluluğu doğmuştur. Gizlilik kararı olması nedeni ile şimdilik bunu söyleyebiliriz. Tüm kamuoyundan da bu hassas konu nedeni ile soruşturma tamamlanana kadar sükunete davet ediyoruz. Zira oldukça hassas bir konu nedeni ile aile de perişan bir durumdadır. Dikkatinize sunarız.”