Ekol TV’nin sevilen programlarından olan ve Yasin Erçağlayan’ın sunduğu Geniş Açı’nın konukları gazeteci Nedim Şener ve Konsensus Araştırma Başkanı Murat Sarı oldu.

Nedim Şener ve Murat Sarı Geniş Açı’da 2028 yılında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve muhalefetin seçimlerde göstereceği aday hakkında tartışmayı değerlendirdi.

Nedim Şener, Geniş Açı’da Arz-ı Mev’ud’u anlattı: O hedeflerin içinde biz de varız Nedim Şener, Geniş Açı’da Arz-ı Mev’ud’u anlattı: O hedeflerin içinde biz de varız

“BİR KİŞİNİN ADAY OLMA HAKKI ELİNDEN ALINDI”

Gazeteci Nedim Şener 2023 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşananları ve Muharrem İnce’nin adaylıktan çekildiği süreci hatırlatarak, “Herkesin cumhurbaşkanı olma hayali ve muradı olabilir. Bunu kimse yadsımamalı. Maalesef bazılarının aday olması bile bazı kesimler tarafından engellendi. Sosyal demokrat cephede o partinin evladı olan Muharrem İnce’ye ne yaptılar? Ünlü gazeteciler televizyona çıkıp ‘sokağa çıkamazsın, aday olma, yüzüne tükürürler’ dediler. Ve bir kişinin aday olma hakkı elinden alındı. Hani siz demokrattınız? Muharrem İnce'yi kumpasla çekilmek zorunda bıraktılar. Sahte dekontlar ve sahte görüntülerle… Bunu paylaştınız, ailesinin, çocuklarının, torunlarının cep telefonlarına kadar ulaştırdınız” ifadelerini kullandı.

“BU İKİ YÜZLÜLÜK OTURMUŞ”

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yaşanan tartışmaları yorumlayan ve muhalefeti antidemokrat olmakla eleştiren Şener, “2023 seçimleri öncesinde yapılan anketlerde de Mansur Yavaş’ın oldukça ileride göründüğü hatta Erdoğan’a karşı da yüksek bir oy aldığı söylendi. Mansur Yavaş böyle bir potansiyel görüyorsa ‘Sen aday olma’ deme hakkı var mı kimsenin? O zaman çıkın İmamoğlu’na da söyleyin. İmamoğlu’na CHP içinden birileri ‘Mansur Yavaş senden önde görünüyor, aday olma’ dese ‘Sen nasıl antidemokratsın, faşistsin’ derler. Bu iki yüzlülük oturmuş” diye konuştu.

“KİMİN KAZANMA İHTİMALİ VARSA ONU KOYUN ORTAYA”

Nedim Şener aday belirleme sürecinin medya operasyonları ile yürütüldüğünü ifade ederken sözlerini şöyle sürdürdü:

Kim bu işte troll ordusu, medya algısı operasyonları ile  etkili olursa onun kazanacağı zannediliyor. Muhalif kesim açısından bakıyorum. Sizin için kimin aday olacağından ziyade önemli olan Erdoğan’ın gitmesi değil mi? Kimin kazanma ihtimali varsa onu koyun ortaya. Mansur Yavaş’ın daha milliyetçi ve muhafazakar kesime de sıcak gelen mesajlarının olduğunu görüyoruz. Nitekim PKK ve DEM’cilerle yan yana olmayacağını da söylüyor. Oradan gelecek oyların seçilmesini zorlaştıracağına buna karşın o cepheye çevreye cephe aldığında politik olarak da kendi düşüncesine yakın olduğu için karşı taraftan daha çok oy alabileceğini düşünüyor.

“ÖZGÜR ÖZEL DEDİĞİN ADAMI SEN YETİŞTİRDİN”

CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Şafağın söktüğü, güneşin battı yerdeyiz” sözleriyle verdiği mücadele mesajını değerlendiren Nedim Şener, “Derdini söyle derdini. Ben bu CHP'nin başına geçmek istiyorum ve bana atılan hançeri unutmadım de. Açık konuş, açık. Özgür Özel dediğin adamı sen yetiştirdin” ifadelerini kullandı.