2024 Nöbetçi noter sorgulama ekranı ile vatandaşlar bulundukları illeri ve istedikleri tarihleri seçerek hangi noterin çalışıp çalışmadığını öğrenebiliyor. Devlet kurumu olmasa bile devlete tabi çalışan noterler hafta sonları ve resmi tatillerde çalışmazken, nöbetçi noter uygulaması ile milyonlarca vatandaş hafta sonu tatilinde işlerini halledebiliyor. 30 Ağustos Cuma günü noterde işi olanlar ise günün ilk saatleri itibariyle nöbetçi noterlerin çalışıp çalışmadığını araştırmaya başladı…

Nobetci Noter C

NÖBETÇİ NOTERLER 30 AĞUSTOS’TA ÇALIŞIYOR MU?

Nöbetçi noterler hafta sonlarında belirli saatler içinde çalışırken, 30 Ağustos resmi tatilinde çalışmıyor.

2024 NÖBETÇİ NOTER SORGULAMA EKRANI

Nobetci Noter B

NOTER NEDİR, NE İŞ YAPAR?

Noter her gün milyonlarca kişiye hizmet veriyor. Hukuki işlemlerin düzenlenmesinin yanı sıra tasdik edilmesi ve kimi resmi işlemlerin yerine getirilmesi gibi faaliyetleri bulunan noterler, devlet kurumu olmasa da devlete bağlı olarak çalışıyor. Bağımsız ve tarafsız bir kurum olan noterler hukuki güvenliği sağlamak ve tarafların haklarını korumak amacıyla çalışıyor.

Noterlerin görevlerine bakıldığında ise sözleşmelerin düzenlenmesi ve tasdiki, tapu işlemleri, vasiyetlerin düzenlenmesi, protesto işlemleri, takip işlemleri, veraset ilamı düzenlenmesi, evlilik, şirket ve kuruluş sözleşmeleri gibi çeşitli belgelerin düzenlenmesi tarzında işlemlerin bulunduğu görülüyor.