YÖK ve Afrika Birliği arasında Yükseköğretimde İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptı imzalandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile Afrika Birliği Eğitim, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komiseri Prof. Mohammed Belhocine'in imza attığı mutabakatta birçok başlık yer aldı. İmza törenine Afrika ülkelerinin Ankara’daki büyükelçileri ve temsilcileri de katıldı.

AFRİKA BİRLİĞİ İLE İLİŞKİLER DAHA ÜST SEVİYEYE TAŞINACAK

Özvar, Türkiye ve Afrika Birliği arasındaki ekonomik, siyasi ve diplomatik ilişkilerin üst düzeyde olduğunu belirtti. Bu seviyenin daha da yukarı taşınması ve akademik değişim programları, öğretim üyesi yetiştirme, bilim, teknoloji, yükseköğretim ve inovasyon arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla mutabakat zaptı imzalandığını söyledi.

YÖK BURSLARI AKADEMİK PERSONELLERE DESTEK OLACAK

Özvar konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye ile Afrika Birliği arasındaki yükseköğretim kurumları arasında yükseköğretim, bilim ve araştırma alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi teşvik edilecek. Türkiye’nin sunduğu ‘YÖK Bursları’ aracılığıyla Pan-Afrikan Üniversitesinin akademik personeline destek olunacak.

KURUMLAR ARASINDAKİ BİLİMSEL DEĞİŞİMİ KOLAYLAŞTIRACAK

Mutabakat zaptı, Türkiye ile Afrika Birliği arasında yükseköğretim, bilim ve araştırma alanlarında daha yakın işbirliği ve bilgi alışverişinin sağlanması amacıyla işbirliğinin çerçevesini ortaya koymaktadır ve Türkiye ile Afrika Birliği yükseköğretim kurumları arasında akademik ve bilimsel değişimin düzenlenmesini kolaylaştıracaktır.”

Mutabakat zaptının içeriğinin verimli yürütülmesini ve iletilmesini sağlamak için düzenli istişarelerle inceleme toplantıları düzenleneceğini bildiren Belhocine, teşekkürlerini sundu.