Yaşam

Öğrendiğinizde incirden uzaklaşabilirsiniz. İncir yerken gelen çıtırdılar kendini ele verdi. Meğer o canlıyı yiyormuşuz

İncir insan sağlığı için son derece sağlıklı bir meyve olduğu biliniyor. Ancak içerisindeki o gizemli meyvenin ne olduğu bilinmiyordu. Sonunda gün yüzüne çıktı. Bakın yıllardır ne yiyormuşuz?

Abone Ol

İnsan sağlığı açısından son derece önemli bir meyce olan incirin içerisindeki o gizemli meyve ortaya çıktı. Ancak öğrendiğinizde incirden soğuyabileceğiniz gibi bir daha incir yemek istemeyebilirsiniz.

İncir yerken dikkat etmeniz gereken bir durum var. Tatlı tatlı yemiş olduğunuz o incirlie birlikte o canlıyı da midenize indiriyorsunuz.

İNCİRİN YERKEN GELEN O ÇITIRDILARIN SIRRI ORTAYA ÇIKTI. HAZIR OLUN

İncirin hiç bilmediğiniz bir sırrı ortaya çıktı. Bilindiği üzere her bitkinin meyve verebilmesi için çiçeklere ihtiyacı var.

İncir ağaçları da meyve vermeden önce çiçek açarlar. Ancak incirde durumlar biraz farklı ilerliyor. İncir ağacında oluşan çiçek ters dönerek incirin kendine doğru evrilir. 

İŞTE İNCİR YERKEN YEDİĞİNİZ O CANLI

Arılar, incirin içerisine girerek yumurtalarını bırakır ve yumurtalar büyüyüp arı olduğunda incir deliğinden çıkarak başka incir ağaçlarına giderler. Bu süreç içerisinde de incirler olgunlaşmaya başlar. 

Ancak bazı durumlarda dişi arılar incirin cinsi dolayısıyla dışarı çıkamayarak incirin içerisinde ölürler. İncirin olgunlaşma evresi tamamlandıktan sonra da ölü olan arılar lezzetli incirlerle birlikte bir güzel mideye doğru yola alır.