Otomobil

Onlar da elektrikli modasına uydu! Porsche tamamen elektrikli ilk SUV modelini Türkiye'ye getirdi: Yeni Macan

Porsche'nin tamamen elektrikli SUV modeli Yeni Macan, Türkiye'de satışa sunuldu. İki farklı versiyonu bulunan model, üstün menzili, yüksek performansı ve yenilikçi teknolojileriyle dikkat çekiyor.

Abone Ol

Porsche, tamamen elektrikli altyapıya sahip ilk SUV modeli Yeni Macan’ı Türkiye’deki Porsche Center’larda satışa sundu. İki farklı seçenekle gelen model, Macan 4 ve Macan Turbo versiyonlarıyla elektrikli araç dünyasında yeni bir standart belirliyor. Porsche'nin dünya genelinde 800 binden fazla kullanıcıya ulaşan Macan modeli, elektrikli ikinci nesliyle Türkiye'deki kullanıcılarla buluşuyor.

21 DAKİKADA PİLİ DOLUYOR

Yeni Macan, 800 Volt mimarisi ve 100 kWh kapasiteli bataryasıyla dikkat çekiyor. 270 kW hızlı şarj kapasitesine sahip olan model, sadece 21 dakikada bataryasının %80'ini doldurabiliyor. Şehir içi kullanımda Macan 4 782 km, Macan Turbo ise 762 km menzil sunuyor.

Porsche Aktif Aerodinamizm (PAA) teknolojisine sahip Yeni Macan, 0,25’lik hava sürtünme katsayısı ile dikkat çekiyor. Aktif arka spoiler ve soğutma kapakları, aerodinamik performansı artırarak menzili maksimuma çıkarıyor.

Porsche'nin yeni Premium Elektrik Platformu üzerinde geliştirilen Yeni Macan, daha geniş boyutları ve keskin hatlarıyla sportif bir görünüm sergiliyor. 540 litrelik arka bagaj ve 84 litrelik ön bagaj kapasitesiyle, önceki nesline göre 127 litre daha fazla yükleme alanı sunuyor.

Macan 4, 408 PS; Macan Turbo ise 639 PS gücüyle her türlü yol ve hava koşulunda üstün performans sağlıyor. Yenilenmiş Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi (PASM) ve arka aks yönlendirme sistemi, sürüş deneyimini konfor ve performans arasında dengeliyor.

12,6 inç dijital gösterge paneli, 10,9 inç merkezi ekran ve opsiyonel yolcu ekranı ile donatılan Yeni Macan, artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip bir HUD ekranını da içeriyor. Bu özellik, navigasyon okları gibi sanal görselleri gerçek dünyaya entegre ederek daha gelişmiş bir sürüş deneyimi sunuyor.