SİNAN TURP / EKOL HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararlara göre, birçok isim terfi alırken bazı isimler de emekli edildi. O isimlerden biri de 7 yıldır Jandarma Genel Komutanı olarak görev yapan Orgeneral Arif Çetin oldu. 

ORGENERAL ALİ ÇARDAKCI JANDARMA GENEL KOMUTANI OLDU

Emekli edilen Orgeneral Arif Çetin'in yerine Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Ali Çardakcı atandı. Resmi Gazete'de, "Yaş haddinden emekliye sevk edilen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif ÇETİN'in yerine, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ali Çardakcı atanmıştır" denildi.

Atama kararları, 1 Eylül itibarıyla yürürlüğe girecek. Böylece Orgeneral Ali Çardakcı, Arif Çetin'den yeni görevini devralacak.

15 TEMMUZ'DAKİ EMRİ HAFIZALARDA

Jandarma Genel Komutanı olarak atanan Orgeneral Ali Çardakcı'nın, 15 Temmuz'daki duruşu hafızalarda yerini koruyor. O dönemde Tunceli Bölge Jandarma Komutanı olarak görev yapan ve Tümgeneral olan Ali Çardakcı, 15 Temmuz hain darbe girişimini ilk fark eden isimlerden oldu.

Gelişmeleri yakından takip eden Orgeneral Çardakcı, kendi alanında hainliğe yönelik bir hareketliliğe izin vermedi.

"BU BİR HAİN KALKIŞMA, HEMEN DURDURUN!"

Orgeneral Çardakcı, hain darbe girişiminin başlamasından saatler sonrasında Elazığ'da bir hareketlilik olduğunu fark etti. Personelini kontrol eden Çardakcı, emrindeki askerlere hemen bir emir yayınladı.

Bölgesindeki bir feribotun Elazığ'a darbeci askerleri taşıyacağı bilgisin alan Orgeneral Çardakcı, "Bu bir hain kalkışmadır. Feribotun çalışmasını hemen durdurun" diyerek girişime izin vermedi. 

2 YIL SONRA TERFİ ALDI

15 Temmuz'da hain girişimlere karşı duran Orgeneral Çardakcı, aradan 2017 yılında tümgenerallikten korgeneralliğe terfi edildi.

ORGENERAL ALİ ÇARDAKCI KİMDİR?

Orgeneral Ali ÇARDAKCI Adana İli, Karaisalı ilçesi Karakılıç köyünde doğmuştur. Teğmen rütbesiyle 1984 yılında Kara Harp Okulundan, 1985 yılında Piyade Okulundan mezun olmuştur.

1985-1993 yıllarında çeşitli birliklerde Takım, Bölük ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevlerinde bulunan Orgeneral ÇARDAKCI; 1996 yılında Kara Harp Akademisinden Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle mezun olmuştur.

Kurmay subay olarak sırasıyla; Giresun Jandarma Bölge Komutanlığında Harekat ve Asayiş Şube Müdürlüğü, J.Gn.K.lığı Genel Plan ve Prensipler Başkanlığında Proje Subayı ve Şube Müdürlüğü, Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında Harekat ve Asayiş Şube Müdürlüğü, J.Gn.K.lığı Denetleme Başkanlığı Sekreterliği, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığında Kurmay Başkanlığı, Şenoba Taktik Jandarma Sınır Alay Komutanlığı, Beytüşşebap Taktik Jandarma Komando Alay Komutanlığı ve Denizli İl Jandarma Komutanlığı görevlerini yürüten Orgeneral Çardakcı, 2010 yılında Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.