Ülke genelinde 14 alışveriş merkezi, dünyaca ünlü otel, 159 tekstil mağazası ve onlarca hizmet noktası sahip Bursa merkezli Özdilek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Emir Murat Özdilek ve Melis Özdilek 2012'de nikah masasına oturmuş 2021 yılında ise anlaşmalı olarak boşanmıştı.

BAZI MALLARINA TEDBİR KONULDU

Emir Murat Özdilek, nafaka olarak 2 milyon TL'nin yanı sıra Melis Özdilek'e ev ve araba vermişti. Özdilek ile 2023 yılında sessiz sedasız yeniden nikâh masasına oturan Melis Hanım, çok geçmeden şaşırtan iddialarla İstanbul Aile Mahkemesi'ne başvurarak boşanma ve mal rejimi davası açmıştı. Melis Özdilek mahkemeye sunduğu dilekçede; yaşamından endişe ettiği ve eski eşi tarafından uğradığı şiddet nedeniyle tükenmişlik sendromuna girerek ikinci kez evlenmek zorunda kaldığını, manevi ve fiziksel şiddet altında hiç okumadığı evrakların eşi tarafından kendisine imzalatıldığını öne sürmüştü.

ÖZDİLEK'TEN JET YANIT GELDİ

Ara karar oluşturan İstanbul Aile Mahkemesi, talebi kısmen kabul ederek Yönetim Kurulu Başkan'ı Emir Murat Özdilek'in üzerine kayıtlı bir kısım mal varlığının üzerine tedbir konulmuştu. Dava süreci devam ederken Özdilek, mahkemeye iddialara cevap niteliğinde bir dilekçe sunuldu.

M U R A T2

"PROJE EVLİLİĞİ"

Özdilek'in dilekçesinde Melis Hanım'ın her iki evliliği de tamamen maddi çıkarlar doğrultusunda 'Proje evliliği' olarak gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Evliliklerinin temelinde sevgi ve saygı olmadığını belirten Özdilek, eşinin evlilik birliğindeki sorumlulukları yerine getirmediğini söyledi.

2021 yılında gerçekleşen boşanma sonrası Melis Hanım'ın yakınlaşma çabaları sayesinde ikinci kez nikah masasına oturdukları, iddia edildiği gibi tehdit ve korkuyla evlenmediklerine değindi. Dilekçede, davacı Melis Özdilek'in kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez mantığı ile hareket ederek Emir Murat Özdilek'e "Niyetimin sadece yeniden bir aile olmak. Maddi hiçbir amacımın olmadığını göstermek adına bunlar yapmama izin ver. Kabul et" diyerek evlilik sözleşmesi teklifinde bulunduğunu anlatıldı.

ZORLA EVRAK İMZALATMA İDDİALARINI REDDETTİ

Bu teklifi kabul ederek noter huzurunda imza attıklarını, zorla evrak imzalatma iddialarını reddeden Emir Murat Özdilek, mahkeme tarafından bazı mallarına konulan tedbir kararının kaldırılmasını talep etti.