TBMM'de basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Özgür Özel’in ayağının kırıldığını duyurdu. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın konuşmasının olduğu sırada Özgür Özel’in TBMM’de olmaması dikkat çekmişti.

ÖZGÜR ÖZEL’İN AYAĞI NEDEN KIRILDI? KAZA MI GEÇİRDİ?

Özgür Özel’in sağlık durumuna ilişkin açıklama CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’dan geldi. Basın mensuplarına konuşan Başarır açıklamasında "Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel bugün burada olmayı çok istiyordu ama ayağında basit bir kırık oluştu. Yarından sonra büyük ihtimalle doktorların gözetiminde ortopedik bir yardımla yürüyebilecek. Burada olmayı çok istiyordu. Çünkü o da Filistin'in haklı mücadelesine sonuna kadar destek verdi. Buradan da bir kez daha iletiyoruz: Filistin halkının, Filistin devletinin bağımsızlığını ve işgalci İsrail'in bu tutumunu kınıyoruz. Bunları aslında kendisi söyleyecekti ama böyle bir kaza oldu. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Sabah konuyu söyleyecektik ama toplantı önemli olduğu için toplantıdan sonra açıklamayı doğru buldum" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’in danışmanı Şevket Yaman, CHP Genel Başkanı’nın sağlık durumu hakkında ilk bilgiyi ekolhaber.com.tr’ye verdi. 

Yaman, "Özgür Bey ayağını kırdı. Islak zeminden dolayı burkmuş, ondan sonrasında kırık oluşmuş. Sağlık durumu iyi şu anda kontrol altında. Yarın Ankara'ya gelecek” dedi.