AK Parti'ye belediye başkanları ve milletvekili kanadından geçişler devam edecek mi? Yeniden Refah Partisi'ndeki geçiş depreminin arka planında ne var? Son anket sonuçlarına göre hangi parti önde? Türkiye'nin en sıcak gündem maddeleri Kontrol Noktası'nda ele alınıdı. Pınar Işık Ardor sordu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, İstanbul üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgay Yerlikaya, Hukukçu Dr. Ruşen Gültekin ve Oda TV Yazı İşleri Mdürü Can Özçelik yanıtladı. Programda öne çıkan konu ve başlıklar ise şu şekilde:

AK PARTİ'YE GEÇİŞLER DEVAM EDECEK Mİ?

Dr. Ruşen Gültekin: İktidar partisinden olmadıkça kredi almanın bile zorlaştığı konuşuluyor. Yine de partiden vazgeçmek yanlıştır. Eldeki imkanlar ile bir şeyler yapılmalıydı.

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: Bu bir transfer değildir, katılımdır. Kavram olarak yanlış kullanılıyor. Sayın Cumhurbaşkanı konuşurken bunun bir dava ve can işi olduğunu söyledi ve koltuğa yaslanma metaforu ile heyecanın ve hırsın bu davanın önüne geçmesine neden olduğunu söyledi.

Can Özçelik: Cumhur İttifakı'nda şöyle bir sıkıntı var. AK Parti içerisinde MHP'nin yük olduğuna dair görüşler var. 

Doç. Dr. Turgay Yerlikaya: Şanlıurfa'dan da AK Parti'ye geçiş olacağı söyleniyor. Yeniden Refah Partisi (YRP) ile AK Parti arasında ideolojik ayrım yok. Zaten aynı düzlemdeler.

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: YRP, Cumhurbaşkanı seçimlerinde Erdoğan'ı destekledi. Yerel seçimlerde ise tek başına seçime girdi. YRP içinden de neden Cumhur İttifakı'nın desteklenmediğine dair eleştiriler oldu. Üst düzey isimlerden de YRP'den çekilenler oldu.

CHP'DE KOLTUK KAVGASI MI VAR?

Can Özçelik: Tunç Soyer'in Genel Başkanlık adaylık düşüncesi ciddiye alınabilir. Sonuçta İzmir Büyükşehir Belediyesini yönetmiş ve CHP'de karşılığı olan bir isim. Fakat Genel Başkan adayı olursa değişim olur mu, sanmam. Kemal Kılıçdaroğlu kadar güçlü bir isim değil. Kılıçdaroğlu, 13 sene başkanlık yaptı ve delege desteği var. 

CHP'de kurultay seçimli kurultaya ancak genel başkan isterse dönüşür. Şu an böyle bir durum yok. Ama delege isterse Özgür Özel bunu kabul edebilir. Eğer seçimli kurultay olursa Kemal Kılıçdaroğlu aday olur. Tunç soyer'i bilemem. Ama şu an Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan olma niyetleri yok.

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: Sinem Dedetaş'ın tartışmasından alevlendi. CHP içinden tepki geldi. Gördüğünüz gibi kariyer planlama ve kişisel hedefler sahaya çıkmış durumda. Can alıcı olan şey Kemal Bey'in ne yapmak istediği. Sürekli tartışma çıkıyor. O yanı ile önemli. Neden yapıyor bunu? Bence hala o kongre fazından çıkmış değil. Sırtında hançerlerle (kendisinin dediği gibi) dolaşmaya devam ediyor. İhanete uğradığını düşünüyor.