Ekol TV'de ekrana gelen Kontrol Noktası programında, tüm Türkiye'nin konuştuğu Narin cinayeti ele alındı.  Pınar Işık Ardor sordu, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Türkgün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Müftüoğlu, Gazeteciler İsmail Dükel ve Ferhat Murat cevapladı. 

"UTANÇ DUYUYORUM İFADESİ YOKTUR"

Ferhat Murat: Dün ifadelerde "Salim Güran ile ilişkiniz var mı?" diye soruyorlar Yüksel Güran'a, bir çok yerde haber sitelerinde gördüm, "Bundan utanç duyuyorum" gibi ifade vardı. 5 sayfalık ifadesi elimde öyle bir cümlesi yok. Şöyle diyor; "Biz Arif ile nişanlanmadan önce Salim ile Melek nişanlandı. Salim nişanlandıktan sonra Arif askere gitti. Arif döndükten sonra biz Arif ile nişanlandık. Benim mutlu bir ailem vardır. Bahsettiğiniz adamla bir ilişkim yoktur ve ilişkim olamaz." 'Utanç duyuyorum' cümlesi geçmemiştir.

NARİN'İN CİNAYETİNİ DE İLK SAKLAMAK İSTEDİLER

Mehmet Müftüoğlu: Orada hala görev yapan, geçmişte de görev yapan kamu görevlileriyle görüştüm. Buna benzer olayların bölgede zaman zaman yaşandığını, (cinayet, farklı olaylar) yaşanmış, şikayetçi olunmadan kendi içlerinde kapattıkları yönünde duydum. Narin cinayetinin de ilk öyle yapmak istediler, bulgular onu gösteriyor. Şuana kadar konuşulanlar neden katile ulaşılamıyorlar sorusunun cevabını bunun altında arayabiliriz. 

DERE YATAĞINA ŞÖYLE BİR BAKTILAR

İsmail Düken: Burada bir arıza var. Araştırma soruşturmanın yürütülmesinde. Ben soruşturma nasıl yürütülür bilmiyorum. Tek bildiğim şey var su cesedi çürütür. Daha önceden o dere yatağında başka bir ceset bulunmuş. Öncelikle jandarmanın, emniyetin kim varsa orada, o dere yatağını didik didik etmesi lazımdı. Şöyle bir baktılar, ondan sonra oraya yoğunlaştılar. O dere yatağı hakkıyla aransaydı, ceset çürümeye yüz tutmadan bulunacaktı. İstanbul Adli Tıp bakacaktı. Diyarbakır bile bize bir çok şeyi söylerdi. Burada cesedin bulunması gecikti. 19 günün sonunda o ceset kim bilir ne olmuştur.   

GAZETECİ VE DUYARLI VATANDAŞLARIN ÇABASI KATİLİ DE BULACAKTIR

İsmail Düken: Gazetecilerin ısrarlı takibi(Tehditlere rağmen) ve sosyal medyadaki duyarlı insanların peşini bırakmaması, Narin'in en azından cesedini buldurdu. Katilini de bulduracaktır. Bu inat, bu ısrar bölgedeki arkadaşlarımızın inanılmaz yoğun çabası bizi bugün bu noktaya getirdi. Bir yurttaş olarak ben buradan teşekkür etmek istiyorum, Narin'i faili meçhule bırakmadığı için.